Estils 19/04/2018

Bill Gates dona 800 milions d'euros a la investigació contra la malària

Millorar la persecució per satèl·lit dels mosquits és el seu objectiu principal

Efe
2 min
Bill Gates en la cimera on ha fet l'anunci

LondresEl cofundador de Microsoft i filantrop nord-americà, Bill Gates, ha anunciat que la seva fundació invertirà 803 milions d'euros en la lluita contra la malària entre aquest any i el 2023. Gates ho va fer públic en una reunió de la Commonwealth, que se celebra aquesta setmana a Londres, on va afegir que és "vital" augmentar la inversió en el rastreig per satèl·lit de mosquits per erradicar la malaltia.

El nord-americà va informar que la inversió de la seva fundació, anomenada Bill i Melinda Gates, es destinarà a millorar les imatges que els satèl·lits ofereixen dels mosquits perquè "cal seguir innovant per controlar la malària". Gates va posar èmfasi en la necessitat d'augmentar la investigació, perquè les "condicions de la malaltia evolucionen".

Perseguir els mosquits per satèl·lit

"El mosquit i el paràsit desenvolupen resistència als mitjans que fem servir per lluitar-hi en contra. Les persones es mouen i canvien constantment els patrons de transmissió —va explicar—. Necessitem vigilància amb molts més detalls geogràfics, i la necessitem en temps real per capturar més informació". Per primera vegada en deu anys, els casos de malària ja no disminueixen, va dir Gates, que va apuntar que la xifra no només "s'ha estancat", sinó que en "alguns països la tendència s'ha invertit".

Salvar 650.000 vides

Actualment sis de cada deu casos d'aquesta malaltia a tot el món es detecten en algun dels 53 països que formen part de la Commonwealth. Per això l'objectiu és reduir a la meitat el nombre d'afectats per aquesta patologia de cara al 2023, un objectiu que si es complís evitaria 350 milions de casos i salvaria 650.000 vides.

Caps polítics de 16 dels 53 països de la Commonwealth van assistir a la reunió que va abordar aquest problema. La trobada estava organitzada pels governs de Ruanda —un dels països que més han experimentat l'augment de casos de malària—, Swazilàndia i el Regne Unit. La malària mata un nen cada dos minuts i un 90% de la població de la Commonwealth viu en països on preval aquesta malaltia.

stats