Estils 25/11/2015

Black Friday 2015: Guia per aprofitar les millors ofertes

El divendres 27 de novembre és el Black Friday: dia de rebaixes a botigues, centres comercials i 'online'. Us expliquem com trobar les millors gangues

Thaïs Gutiérrez
4 min
El Black Friday és un dia de grans descomptes a botigues i centres comercials / MANOLO GARCIA

BARCELONAEl Black Friday ja és aquí. Tots els qui encara no saben què és aquest dia només cal que mirin cap als Estats Units: allà és on va néixer aquesta tradició que se celebra l'últim divendres de novembre, l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies, i que consisteix en descomptes i rebaixes massives a totes les botigues i centres comercials del país. És també el dia que comença la campanya de Nadal. Des del 2012, la tradició del Black Friday lluita per fer-se un forat a l'Estat i cada cop són més les botigues i cadenes que s'hi han sumat, tot i que amb algunes diferències amb els EUA: aquí els descomptes s'allarguen més dies i s'ha apostat molt per les rebaixes en la venda 'online'. Davant l'allau d'ofertes que hi ha, hem preparat una guia per trobar les millors gangues del Black Friday 2015.

Amazon

El gegant de venda 'online' va començar el dilluns 23 la seva setmana d'ofertes. Durant vuit dies consecutius ofereix més de 3.500 productes a preus rebaixats, fins al 50% en alguns casos. El divendres 27, a partir de la mitjanit, la cadena afegirà a la seva web 150 noves ofertes cada hora –25 nous productes amb un descompte cada 10 minuts– en el que preveu que serà el seu dia de més vendes.

Privalia

La botiga 'online' de descomptes ha decidit sumar-se també aquest any al Black Friday i oferirà descomptes de fins al 90% en els seus productes i algunes vendes exclusives. La marca ha decidit fer-ho durant tota la setmana i entre els productes rebaixats hi ha moda, complements, objectes per a la llar, esportius... i algunes marques conegudes com Converse, SuperDry, Dolores Promosas o Vero Moda.

Media Markt

Aquesta cadena d'informàtica i electrònica és una de les botigues que fan descomptes més sonats durant el Black Friday. Enguany, les ofertes començaran el divendres 27 i s'allargaran fins al 30, amb rebaixes de fins al 50% en alguns productes tant a les botigues físiques com en la compra 'online'.

Mango

La cadena catalana de roba ja fa temps que s'apunta a la jornada de descomptes i enguany ho farà de divendres a diumenge amb promocions i preus especials i descomptes de fins al 20% en totes les col·leccions, tant a la web com a les botigues.

Fnac

El divendres 27 la cadena francesa oferirà importants descomptes en alguns dels seus productes però ja han avançat les gangues i aquesta setmana hi ha hagut ofertes flaix sobretot en productes d'electrònica. L'any passat les ofertes estrella van ser els descomptes en ordinadors Mac i iPads i s'espera que enguany tornin a repetir les ofertes.

El Corte Inglés

Els grans magatzems també s'han sumat a la cita i celebren el Black Friday en descomptes a tots els seus centres comercials i en la venda 'online'. Les ofertes són a gairebé tots els seus departaments.

Zara

La marca espanyola de roba 'low-cost' no falta a la cita i enguany ofereix descomptes en botigues entre el 30% i el 50% en roba de dona, d'home i de nens, mentre que en les compres 'online' les ofertes poden arribar al 20%.

Toys'r'us

Aquesta cadena de joguines també s'ha avançat i ja està oferint descomptes tota la setmana. En alguns casos els productes estan rebaixats fins al 50%, per tal d'afavorir que els regals de Nadal es puguin tenir amb antelació, i s'allargaran fins al 29 de novembre. Els descomptes en fan a botigues i en les compres 'online'.

La Casa del Llibre

La cadena de llibreries també se suma al Blak Friday amb descomptes d'un 5% en tots els llibres i e-books. Enguany a més ofereixen una rebaixa especial per als e-readers Tagus, que estan un 10% més barats.

Carrefour

La cadena francesa de supermercats també s'ha sumat al Black Friday però amb descomptes no tan atrevits com altres botigues. Aquest any, la companyia ha anunciat que les ofertes seran del 27 al 30 de novembre, tot i que no ha donat més informació sobre quins seran els articles amb descompte.

Mucho Viaje

Aquest portal 'online' de viatges promet grans descomptes –de fins al 50%– però només durant les 24 hores del divendres 27. Caldrà estar molt atents a la pantalla i matinar per assegurar-se un bon preu en bitllets d'avió, de tren, hotels o circuits especials.

Decathlon

Des del 28 de novembre fins a l'1 de desembre, la botiga d'esports Decathlon se suma a les ofertes amb descomptes que aniran del 20% al 60% en totes les compres 'online'. A més, durant aquests quatre dies el servei d'enviament a domicili serà gratuït.

Ulabox

Aquest supermercat 'online' celebrarà per tercer any consecutiu el Black Friday tenyint de negre la seva web aquest 27 de novembre. Més de 500 productes de les categories d’alimentació, bebè i bellesa tindran rebaixa de fins al 50% respecte al seu preu, amb l’objectiu que els clients es puguin avançar al Nadal.

Ikea

El gegant suec de mobles econòmics farà descomptes de fins al 50% en diversos productes durant tres dies: el 26, 27 i 28 de novembre a totes les seves botigues i el dia 29 només a Madrid i Sabadell. La selecció de productes en oferta varia en funció de la botiga i per això es recomana entrar a la web amb antelació per saber on es fan els descomptes.

La Roca Village

L''outlet' de marques de luxe converteix el Black Friday en el Magical Friday. Durant tot el divendres diverses marques de primer nivell com Missoni, Bulgari, Furla, Bimba y Lola, Sandro o Zadig&Voltaire aplicaran un 20% de descompte addicional al que ja hi ha en aquest espai. A més les botigues estaran obertes fins a les 23 h.

stats