Estils 05/10/2015

Un estudi conclou que la cervesa no és la responsable de la 'panxa cervesera'

Ara
1 min
La cervesa té poques calories

BARCELONAUn estudi realitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i del departament de Nutrició de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid, recollit per Europa Press, desmenteix el mite que la cervesa és la responsable de la coneguda com a 'panxa cervesera'. De fet, una canya de 200 mil·lilitres només aporta 84 kilocalories, de manera que el consum d'una cervesa diària suposa un percentatge "molt petit" de la ingesta calòrica diària recomanada, unes 2.000 kilocalories per a les dones i 2.500 per als homes.

Pel que fa a la massa corporal, l'estudi revela que les persones que beuen cervesa de forma habitual i moderada tenen una composició corporal més adequada que els que no en beuen, sobretot els homes.

Els causants de la panxa cervesera, doncs, podrien ser uns altres, segons apunta la catedràtica Rosa M. Ortega, autora de l'estudi. Els responsables podrien ser els hàbits alimentaris incorrectes, un estil de vida sedentari, el tabaquisme i/o alguns components genètics.

stats