Estils 15/05/2017

De futbolista a prometre rapar-se al zero si guanyava el Festival d'Eurovisió: 10 coses que (potser) no saps de Manel Navarro

Ha passat de penjar 'covers' al seu YouTube a representar Espanya al Festival d'Eurovisió i fer un gall que ha donat la volta al món a través de les xarxes. Repassem la trajectòria del cantant

Carla Fajardo
3 min
Manel Navarro

BarcelonaHa passat de penjar 'covers' al seu canal de YouTube a portar Espanya a l'última posició del Festival d'Eurovisió. L'estrepitós fracàs no passava des del 1999, quan Lydia, l'actual vocalista de Presuntos Implicados, va anar-hi amb la cançó 'No quiero escuchar'. Però el focus mediàtic no s'ha centrat en la puntuació de Manel Navarro, de 21 anys, sinó en un moment incòmode i còmic alhora que va protagonitzar quan se li va escapar un gall a mitja actuació. Les xarxes no van trigar a omplir-se de mems per immortalitzar el moment:

Repassem 10 aspectes de la seva trajectòria professional i personal que (potser) no coneixies:

1. Futbolista del Sabadell F.C.

El va fitxar el club sabadellenc quan estava a segona i després va passar a ser extrem dret del Viladecavalls C.F., però va haver de deixar-ho per dedicar-se a la seva carrera musical. Tot i així, manté la seva passió pel futbol i és culer.

2. El seu pare, impulsor de la seva carrera musical

Va ser el pare qui va regalar-li una guitarra quan tenia 10 anys i també qui va pujar d'amagat a YouTube una versió de Justin Bieber que el jove va fer quan tenia 14 anys. Aquell vídeo va tenir moltes visualitzacions i el cantant es va animar a continuar penjant 'covers' i, més tard, composicions pròpies.

3. Guanyador del Catalunya Teen Star 2

Va ser escollit, entre 500 participants, guanyador de la segona edició del concurs de talents musicals amb la cançó 'Hold on, we're going home', de Drake, que li va permetre enregistrar els primers senzills amb TeenStar Records. Aquest reconeixement li va obrir les portes a la discogràfica Música Global i, més tard, a Must Producciones i Sony Music, amb qui ha gravat el seu primer single, 'Candle'.

4. Estudiant de Turisme

Estudiava tercer de Turisme a la UAB, però ha aparcat els estudis per la seva carrera musical, tot i que la seva intenció és recuperar-los més endavant.

5. Sergio Dalma, referent eurovisiu

Dels representants anteriors d'Espanya a Eurovisió, el que més li agrada és Sergio Dalma, que va anar amb 'Bailar pegados' al Festival del 1991. Les seves cançons preferides representades a Eurovisió son 'Say yay!', de Barei; 'Euphoria', de Loreen, i 'Heroes', de Måns Zelmerlöw.

6. Ed Sheeran, la principal influència musical

Ed Sheeran és el referent que l'ha acompanyat en la seva carrera musical, juntament amb The Rolling Stones, DJ Kygo i Bob Dylan. Les referències musicals li han arribat de la mà del seu pare, que és qui el va introduir en el món de la música.

7. 'Surfer boy?'

Ha sigut blanc de les crítiques de la comunitat surfista a la revista 'Margruesa', en què es va publicar un article que l'acusava de "caricaturitzar l'esport" al videoclip de la cançó eurovisiva 'Do it for your lover'. L'article ridiculitza la seva manera de portar la planxa de surf i d'exercir l'esport, i critica la "falta de documentació". El cantant es va defensar de l'atac al programa 'Islàndia', de RAC1, i va dir que: "El moviment 'surfer' por dir el que vulgui, és una posada en escena que té un moment de surf, faig el moviment que puc perquè estic cantant. En aquell moment no puc fer el que faig, normalment, sobre una planxa".

8. La botifarra

Al programa de selecció de representants pel festival, 'Objetivo Eurovisión', el cantant va protagonitzar una polèmica en fer la botifarra al públic després que l'escridassessin. Havia quedat en tercera posició per votació popular i havia empatat amb una altra participant, Mirela, però el jurat va donar el seu vot al sabadellenc, fet que li va suposar ser el finalista i que va provocar la reacció entre els espectadors.

9. Ucraïna gravada a la pell

S'ha tatuat la paraula 'música' en ucraïnès al braç per immortalitzar l'experiència del Festival d'Eurovisió, ja que considera que sempre formarà part de la seva vida.

10. Rapar-se al zero

Abans de marxar a Kíev, el cantant va prometre que es tallaria els cabells al zero si guanyava el festival. Però va rebre només cinc punts i van ser a través del vot telemàtic, és a dir, que els països veïns no li van donar cap vot. Tot i així, Navarro ha dit als mitjans que se'n va a casa "content" i "convençut d'haver fet una bona feina". Sembla que la seva cabellera, de moment, quedarà intacta.

stats