Estils 18/02/2014

La família reial anglesa també té el seu Botswana

La imatge del príncep Harry al costat d'un búfal abatut a trets provoca una enorme polèmica al Regne Unit

Ara
2 min
La premsa britànica ha recollit la contradicció del príncep conservacionista que mata búfals

BarcelonaLa publicació d'una imatge del rei Joan Carles amb un elefant mort a Botswana va marcar la fi de la llarga autocensura dels mitjans espanyols amb el rei i l'inici d'una crisi de la monarquia que el cas Nóos no ha fet més que agreujar. La situació no és comparable al Regne Unit, on hi ha una visió més pragmàtica de la Casa Reial i on els mitjans no tenen gaire problemes a l'hora de publicar notícies i imatges compromeses. Amb tot, una imatge d'una cacera està provocant també una enorme controvèrsia al país.

La imatge en qüestió és una on es veu el príncep Harry, el fill petit de Carles de Gal·les, escopeta en mà i al costat d'un búfal abatut a trets. La fotografia correspon a l'any 2004, però mai fins ara havia vist la llum. No ho ha fet en un moment qualsevol, sinó només dies després que el príncep -acostumat a la polèmica per la seva propensió a beure i participar en festes en actituds poc edificants- anunciés públicament que faria tot el possible per "salvar la vida salvatge de l'Àfrica, actualment en perill".

El contrast entre el príncep que afirma estar compromès amb la vida natural i el que caça de forma regular ha estat notícia al Regne Unit. Harry ha estat acusat de cinisme, tot i que en realitat és públic i notori que, seguint una tradició immemorial, els membres de la Casa Reial participen en caceres. De fet, Harry acostuma a viatjar amb el seu germà gran, Guillem, a Espanya, per participar en caceres, l'última de les quals només fa deu dies.

La publicació de la imatge de Harry amb un búfal mort -sembla ser que durant una cacera a l'Argentina- arriba només cinc dies després que participés, al costat del seu germà i el seu pare, en un acte públic a Londres que buscava conscienciar el món de la necessitat d'actuar per protegir la vida natural a l'Àfrica. El príncep Carles va anunciar durant una conferència a Londres que intentava trobar eines per lluitar contra el tràfic il·legal d'ivori i altres parts que posen en perill la supervivència de molts animals, que "l'extinció de les espècies més importants tindrà conseqüències molt greus per a la humanitat". El seu fill Guillem va prometre que destruirà totes les peces d'ivori que hi ha a les col·leccions reials, començant per Buckingham Palace.

Tot i que la fotografia ja té deu anys, la seva difusió ha causat consternació al Regne Unit. Des del palau reial, però, s'ha imposat un dens silenci, i no s'han volgut fet declaracions ni donar cap tipus d'explicació.

stats