Promoció
Estils 15/02/2022

La història i les curiositats dels menjars i les begudes tradicionals de Catalunya, reunides en un llibre que ofereix l’ARA

‘100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya’ es pot obtenir a la botiga web de l’ARA del 9 de febrer a l’1 de març

1 min
Portada del llibre '100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya'

¿Sabeu que la ratafia es fa macerant nous verdes i pell de llimona i taronja, afegint-hi herbes aromàtiques i unes quantes espècies? ¿I que la llet d’ametlles s’utilitzava temps enrere en algunes cuines per fer salses, sopes, cremes i altres plats, ja que no es feia servir la llet de vaca? ¿Coneixeu el blat de moro escairat, un menjar típic del Berguedà que s’obté d’una varietat antiga de blat de moro? Si voleu saber tot això i molt més, el llibre 100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya, de l’escriptor i fotògraf Jordi Bastart, ho explica. Per fer el llibre, Bastart ha indagat en diversos tractats de cuina monàstica, en les receptes del frare franciscà Francesc Eiximenis, en el Llibre de Sent Soví –un receptari de cuina d’autor anònim escrit en català de l’any 1324– i, sobretot, en la memòria dels nostres avis i àvies.

100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya explora amb rigor i de manera molt amena el nostre vast i extraordinari patrimoni culinari. Hi trobareu informació de begudes tradicionals, oblidades o recuperades –com la ratafia o la mistela–, d’aiguardents com l’absenta, de receptes dels homes de mar i dels pastors, que adaptaven la cuina als productes de temporada o al que portaven al sarró, de postres de marcada tradició àrab, de l’època en què els sarraïns ocupaven les nostres terres..., entre moltes altres menges.

Editat per Cossetània, el llibre 100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya  es pot obtenir per 13,50 € en aquest enllaç del 9 de febrer a l’1 de març.

stats