Estils 29/07/2015

Jane Birkin demana a Hermès que no utilitzi el seu nom per als bolsos de cocodril

L'artista vol que el 'Birkin Croco' deixi de dir-se així perquè l'han alertat, segons Efe, de la crueltat amb què es mata aquests rèptils

Efe
2 min
Jane Birkin / INSTAGRAM

ParísL'actriu i cantant britànica Jane Birkin ha sol·licitat aquest dimecres a la firma francesa Hermès que "rebategi" la mítica bossa de pell de cocodril que porta el seu nom fins que per fabricar-la no apliqui "millors pràctiques", que responguin a la normativa internacional sobre el sacrifici d'aquests animals. La reclamació sobre el "Birkin Croco", tal com ha indicat l'agent de l'artista en un comunicat, es produeix després que l'artista hagi rebut informació sobre la crueltat dels mètodes emprats en la matança d'aquests rèptils.

La seva sol·licitud, segons la nota, es produeix també "com a signatària" de la petició 'Pietat per als animals' que l'actor Joaquin Phoenix ha promogut. Aquesta petició protesta "contra tot comportament inadequat contra els animals".

Les Birkin, fabricades a mà, són unes dels bosses més cares del món i de les més emblemàtiques de la firma. De fet, són moltíssimes les famoses que les porten en ocasions especials, ja que són considerades per la premsa especialitzada en moda com un element de distinció i elegància sense competència entre les firmes de luxe. El preu d'aquestes bosses pot elevar-se molt en subhastes i mercats de segona mà depenent de la conservació i de qui hagin estat les seves propietàries. També influeix el fet de si són models que ja no es fabriquen i que costen de trobar. En determinats casos, s'han arribat a pagar fins a 200.000 euros per una d'aquestes peces.

La creació i comercialització d'aquest model es va iniciar a principis dels anys vuitanta, després d'una trobada fortuïta. El llavors president de la companyia, Jean-Louis Dumas, i l'actriu i cantant, exparella de la icona de la 'chanson' Serge Gainsbourg, van coincidir en un avió i allí es va forjar la idea bàsica d'aquesta bossa.

stats