Estils 07/11/2018

L’advocat de la infanta Cristina desmenteix que planegi el divorci amb Iñaki Urdangarin

La revista ‘Lecturas’ afirma que el matrimoni està iniciant els tràmits de divorci

Ara
2 min
El matrimoni en una imatge d'arxiu

BarcelonaUna notícia bomba ha arribat de la mà de la revista ‘Lecturas’ aquest dimecres: la infanta Cristina estaria iniciant els tràmits per divorciar-se d’Iñaki Urdangarin. Aquesta seria, segons la periodista Pilar Eyre, una de les condicions que ha posat la família reial perquè la germana del rei torni a ser acceptada al seu entorn.

És una informació que, hores més tard, ha estat desmentida per l’advocat de l'exduquessa de Palma, Miquel Roca, que en unes declaracions a la revista ‘Semana’ ha afirmat contundent que es tracta d’una notícia falsa. "És una informació sense cap fonament, molt allunyada de la realitat". A més, l’advocat no descarta emetre un comunicat oficial per negar la suposada exclusiva.

Segons el reportatge publicat a la revista ‘Lecturas’, encara que la infanta Cristina segueix considerant el seu marit com a innocent dels delictes pels quals va ser condemnat a cinc anys i 10 mesos de presó, ella encara no hauria oblidat que li va ser infidel amb la dona d’un dels testimonis del seu casament. Una infidelitat que va sortir a la llum arran d’uns correus privats aportats en el judici pel cas Nóos.

Aquesta crisi matrimonial també la desmenteix el diari ‘El País’, que confirma a través de "fonts coneixedores de l’estat de la relació del matrimoni" que la germana petita del rei està més recuperada després dels primers mesos de presó d’Urdangarin i que ja està planejant el seu futur, "que passa per poder disfrutar amb el seu marit d’un primer permís penitenciari per a finals de desembre o primers de gener". D’aquesta manera, ella podria "organitzar la seva vida quan pugui entrar en tercer grau". Aquest seria el motiu pel qual la infanta Cristina estaria buscant un domicili proper a la presó.

De fet, en el reportatge de ‘Lecturas’, es revela com la segona filla del rei Joan Carles, de 53 anys, està buscant pis per viure a Madrid, encara que el més probable és que no s’hi instal·li fins al curs vinent, després que els seus fills acabin el curs actual a Ginebra.

Durant tot aquest temps, la seva germana, la infanta Elena, ha sigut el membre de la família que més suport li ha donat. Durant la celebració del 80è aniversari de la reina Sofia, es va poder veure a la Cristina en una fotografia col·locada darrere dels reis emèrits, una posició que, segons explica el reportatge de ‘Lecturas’, s’ha interpretat com un indici que finalment ha estat perdonada i acceptada de nou a la família.

Per la seva banda, Iñaki Urdangarin, de 50 anys, està complint des del juny passat una condemna de cinc anys i deu mesos de presó a Brieva, Àvila, després de ser condemnat per delictes fiscals, de tràfic d’influències, prevaricació, frau i malversació.

stats