Estils 29/03/2018

La tieta de la reina Letícia demana llibertat per als presos polítics

Henar Ortiz s'ha solidaritzat amb la causa a través de Twitter

Ara
1 min
Henar Ortiz, tieta de la reina espanyola

BarcelonaLa tieta díscola de la reina Letícia, Henar Ortiz, torna a estar d'actualitat per contrariar els interessos de la Zarzuela. En aquesta ocasió, la germana del pare de la monarca consort espanyola ha mostrat el seu suport a la causa dels presos polítics catalans. En el seu perfil de Twitter, Ortiz ha afegit a la seva foto de perfil un llaç groc per mostrar solidaritat amb els polítics catalans empresonats arreu de l'Estat.

Decoradora i escriptora de professió, Ortiz ha confirmat a alguns mitjans que aquest perfil és el seu i que l'elecció d'aquest llaç no és per cap altre motiu que no sigui l'empresonament injust, opina, dels polítics independentistes catalans. Tot i que no ha fet cap tuit explícit sobre la qüestió, Ortiz ha demanat de forma genèrica "la llibertat immediata de tots els presos i les preses polítiques perseguides i empresonades pel simple fet de defensar les seves idees per mètodes pacífics".

La tieta de la reina Letícia demana llibertat per als presos polítics

Henar Ortiz és un habitual font de disgustos per als interessos de la seva neboda. Sobretot pel que fa a l'organització política de l'Estat, que ella rebutja que sigui una monarquia. En diverses ocasions ha explicat que és republicana i que dona suport al moviment regeneracionista que es pot interpretar en Podemos. En algunes entrevistes, com la que va concedir al 2013 a 'Vanity Fair', es definia com "laica, roja i republicana".

stats