Estils 06/10/2017

Més de 800 vins competeixen en els Premis Vinari 2017

Els guardons es lliuren aquest divendres a la nit a Vilafranca del Penedès, en la cinquena edició del certamen

Ara
1 min
Els tastos de vins seran una de les activitats destacades

BarcelonaEls Premis Vinari 2017 es lliuren aquest divendres a la nit en una cerimònia que es fa a Vilafranca del Penedès en la que serà la cinquena edició d'aquests guardons, que s'han convertit en el referent dels vins catalans.

L'acte se celebra a l'auditori de Vilafranca del Penedès i el retransmet en directe Televisió de Catalunya, a través del Canal 33, a partir de les 22.00 hores.

Un total de 870 referències de 235 cellers, emparades en alguna de les dotze denominacions d'origen de Catalunya, participen aquest any en la competició.

El jurat estava format aquest any per una setantena d'experts (sommeliers, enòlegs, distribuïdors, exportadors, entre d'altres) i part del panell de tast de l’Institut Català del Vi (Incavi). Els tastos s'han fet a cegues en quatre jornades dels mesos de juny i juliol a Monvínic de Barcelona, i en una darrera, la final, al Celler de Rubí, on es van tornar a avaluar els vins més ben puntuats en les primeres rondes.

Els vins candidats competeixen en dotze categories (blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres de criança, negres de guarda, escumosos joves, escumosos rosats, escumosos reserva, escumosos gran reserva, escumosos d'antigues reserves i vins dolços, rancis i de postres), cadascuna de les quals rebrà un Vinari d'Or, tres de Plata i cinc de Bronze.

També es lliuraran els Premis Vinari Especials al millor vi ecològic, a la millor etiqueta, el Premi Monvínic a la trajectòria professional, i els Especials de les Denominacions d'Origen, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze DO de Catalunya.

stats