Estils 12/09/2017

El simi que es va fer una selfie provoca una disputa legal

El jutge considera que els drets d'imatge són del fotògraf que portava la càmera però el 25% dels beneficis es destinaran a protegir l'espècie

Ara
1 min
Selfie del macaco (2011) / Daniela Longobardi (AGePaCC)

BarcelonaLa imatge del Naruto, el simi que va robar la càmera a un fotògraf a Indonèsia el 2011 per fer-se una selfie, va recórrer mig món. La foto ha acabat als tribunals, on s'han enfrontat durant dos anys el fotògraf a qui pertanyia la càmera que va utilitzar l'animal, David Slater, i l'associació animalista PETA, que qüestionava els drets d'autor de la imatge.

Segons publica la BBC, avui un jutjat dels EUA ha dictat sentència. S'ha descartat que el simi pugui tenir el drets d'autor perquè legalment no està previst, però l'associació animalista ha demanat que en rebi beneficis. Slater s'ha compromès a donar el 25% dels futurs beneficis de la imatge a organitzacions que es dediquin a preservar els macacos i el seu habitat a Indonèsia.

L'associació animalista ha posat sobre la taula que casos com aquest, anomenat Naruto vs. David Slater, plantegen l'expansió dels drets dels animals més enllà de l'explotació dels homes.

stats