Estils 04/11/2016

El millor 'panettone' de l'Estat és de Sant Cugat

La pastisseria Dolç, de Yann Duytsche, guanya un concurs en què han participat 22 pastisseries de tot l'Estat

Ara
1 min
El pastisser Yann Duytsche amb el millor 'panettone' de l'Estat

BARCELONAEl 'panettone' artesà elaborat per Yann Duytsche a la pastisseria Dolç de Sant Cugat del Vallès és el millor de l'Estat. Així ho han decidit avui un grup de pastissers de renom –entre els quals, l’italià Giuseppe Piffaretti, autor del millor 'panettone' del món– que, convocats per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, han integrat el jurat de la primera edició del Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat.

Durant tot el matí d'avui, els pastissers han valorat l’aspecte, el tall, l’olor, la textura, l’alveolat i el gust dels 66 'panettone' que han presentat a concurs 22 pastisseries de tot l'Estat. Finalment, el dolç d'origen italià més puntuat ha sigut l'elaborat per Yann Duytsche: 578 punts d’un màxim de 700. Duytsche, d'origen francès i amb un ampli bagatge com a xocolater, va obrir la pastisseria Dolç a Sant Cugat del Vallès l'any 2006. Defineix la seva pastisseria com d’autor, gastronòmica, immediata i gormanda, amb combinacions clàssiques o atrevides i formats i presentacions amb un alt component estètic.

L'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha decidit convocar aquest concurs arran del boom que viu el 'panettone'. No hi ha xifres oficials, però el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que el seu consum s’ha multiplicat per 10 en els últims 5 anys, i és el dolç de Nadal que creix amb més força.

stats