Premis

Els millors vestits de la catifa vermella dels Emmy 2024

Les transparències i les plomes han tingut un protagonisme especial en una de les gales més extravagants de l'any

7 min
Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short a la catifa vermella dels premis Emmy

BarcelonaJa hem entrat de ple a la temporada de catifes vermelles. Diumenge passat amb els Globus d'Or, abans-d'ahir amb els Critics Choice Awards i aquest dilluns a la nit amb els Emmy. Els nominats i convidats ja comencen a estar avesats a la passarel·la del photocall, i això també significa més disbauxa i màniga ampla en una de les gales més multitudinàries i icòniques de l'any.

Les preferències estilístiques també han agafat forma amb tendències marcades com les transparències, els vestits de plomes o la pedreria, teixits que els actors s'han fet seus fent desfilar des dels models més extremats que fan ressaltar totes les subtileses del cos, com en el cas de l'estupenda Hannah Waddingham vestida de Marchesa, fins a les formes més clàssiques, amb vestits de paraula d'honor, com el de Jenna Ortega de la mà de l'alta costura de Dior.

Com passa en tots els premis, la presència dels que es resignen i s'aferren a la monotonia del negre ha estat força present. Però fins i tot en alguns d'aquests casos han fet ressaltar l'estilisme dels seus looks tot i el fons negre del photocall, que encara ho posava més difícil. Ayo Edebiri ha estat una de les més lloades en aquesta categoria pel seu vestit de pell de Louis Vuitton. El model, racional i sobri, ha destacat per les formes corbades siluetejades pel joc d'ombres i textures del disseny.

Jenna Ortega, nominada pel seu paper de Wednesday a la sèrie de Tim Burton ha lluït un disseny de paraula d'honor amb transparències i motius florals dissenyat per Dior Haute Couture.

L'actriu que ha encarnat el paper de la nena de negre a la sèrie de Tim Burton, ha fugit per complet de la gamma fosca per la qual se la reconeix i ha dut un vestit bucòlic de tons pastel i motius florals. No hi ha dubte que l'alta costura de la casa de Dior ha deixat empremta en un vestit exquisit amb escot de paraula d'honor i una part inferior que s'obria en forma de campana sense perdre l'elegància del disseny. El model també és un exemple perfecte per la tendència de les transparències. En aquest cas, la tela translúcida ha deixat veure els detalls de la firma, com les vetes de tela que simulaven una estructura de faldilla d'estil victorià.

Tot i no estar nominada, Selena Gomez ha brillat als Emmy amb un disseny, també de transparències, de la casa Oscar de la Renata, combinat amb unes sabates de Rene Caovilla i joies de Tiffany & Co.

Selena Gomez ja va brillar als Globus d'Or i aquest dilluns ho ha tornat a fer tot i no estar nominada. L'actiu d'Only murders in the building també s'ha sumat a les transparències, tot i que de manera més modesta i amb el seu color de confiança: el vermell bordeus. L'elegant vestit ha anat a joc amb les sandàlies de vellut de Rene Caovilla i també amb l'imponent collaret de Tiffany & Co.

Desi Lydic ha jugat amb els tons pastel de color de crema en un disseny sencer de plomes. Les ombreres del vestit conduïen la mirada a l'escot de pic, que culminava amb una cua als baixos del vestit.
Issa Rae també ha optat per un vestit de plomes, a conjunt amb la pedreria platejada de Pamella Roland.
Jessica Chastain, nominada pel seu paper a 'George&Tammy', s'ha portat al seu terreny i a la seva firma de confiança, Gucci, la tendència de les plomes i la pedreria als baixos del vestit.

En el cas de Jessica Chastain, no s'ha emportat a casa l'Emmy pel paper a George&Tammy, però ha captat l'atenció pel vestit de color verd festuc. El disseny de Gucci, la seva casa de confiança, ha dissenyat una peça amb un cos cenyit i un escot triangular fet de lluentons i, com no podia ser d'una altra manera, Chastain també s'ha sumat a la tendència de les plomes, en aquest cas, als baixos del vestit.

Emma Brooks ha lluït la seva versió de les transparències amb un vestit que simula l'esbós d'un cos femení nu amb pedreria negra.
Reece Feldman ha dut un disseny de Saint Laurent 'total black' amb una americana de solapa ampla i el pit descobert i amb el detall d'un mocador llarg fins als peus.

Reece Feldman ha estat l'amfitrió dels homes de negre. Tot i que també s'han vist força vestits casuals d'americana i corbata negra, Feldman ha fet evident que també es pot vestir un total black i captar les mirades dels fotògrafs. Vestit de Saint Lauren, l'actor ha deixat al descobert el pit, només cobert per una americana de solapes amples. El toc del disseny era el mocador vaporós i llarguíssim que li arribava fins als peus i creava un efecte de capa. L'estilisme l'ha completat amb dues cadenes platejades i unes ulleres de sol que completaven la seva aposta pel negre.

Els germans Pascal, Pedro i Lux, han assistit als premis Emmy amb un conjunt negre i davant les càmeres de la catifa vermella han fet broma amb el braç enguixat de l'actor de 'The last of us'.
Ayo Edebiri, que per allà on passa arrasa pel seu paper a 'The Bear', ha optat per un vestit de pell de paraula d'honor de Louis Vuitton.

Aquest any Ayo Edebiri haurà de fer lloc a les estanteries de casa seva per col·locar tots els premis que acumula. L'actriu que interpreta el paper de Sydney Adamu a The bear ha guanyat el Globus d'Or, el Critics Choice Award i aquesta matinada també l'Emmy, i també s'ha endut l'aprovació dels periodistes de moda, que l'han situat com una de les més elegants de la nit. Per a l'ocasió, Edebiri ha lluït un vestit negre de pell i escot paraula d'honor firmat per Louis Vuitton. La sobrietat aparent del vestit posava en relleu l'alta costura de la casa francesa i el contrast de les ombres pels plecs formats a la meitat inferior de la peça.

Amb una simbologia completa que advoca per la pau, l'actor britànic Khalid Abdalla ha volgut recordar el genocidi palestí amb un clar missatge escrit a la mà: "Never again" [mai més]. Del seu vestuari negre destacava la cinta blanca del braç esquerre, juntament amb la iconografia brodada al pit, amb un colom de la pau i el símbol d'unes balances blanques de la justícia.

Entre tots els qui han apostat pels tons del negre, el britànic Khalid Abdalla ha destacat especialment per la seva reivindicació demanant la pau a Palestina. "Never again" és el missatge que portava escrit a la mà que ha ensenyat a totes les càmeres de la catifa vermella. A més, l'actor ha combinat el seu vestit reivindicatiu amb una cinta blanca al braç, símbol de treva i pau, juntament amb els símbols del colom blanc i la balança de la justícia.

L'actor de moda, Jeremy Allen White, també ha recollit la seva estatueta, i ho ha fet acompanyat del seu pare.

Jeremy Allen White, aquesta vegada vestint del color que fa honor al seu nom, ha assistit als tercers premis de l'any per tornar-ne a sortir vencedor. Tot i que hi havia l'expectativa que l'actor de The bear i model de la campanya de Calvin Klein es fes acompanyar de la seva parella, Rosalía, White ha decidit no fer-ho –com ja va passar als Globus d'Or–, i en aquest cas ha anat a la gala acompanyat del seu pare. Tot i això, ha fet una picada d'ullet a Rosalía, i de retruc al seu ex, duent una rosa a la solapa tal com va fer Rauw Alejandro, i ha dedicat unes paraules que podrien anar dirigides a la catalana. "Vull dedicar aquest premi als meus pares, els estimo. Gràcies a tots els que aquest any han estat al meu costat, vosaltres sabeu qui sou. Gràcies per creure en mi quan ni tan sols jo creia en mi mateix. Això és per vosaltres". Aquestes són les paraules finals que ha dirigit als assistents de la gala al rebre el premi a millor actor principal en una sèrie de comèdia.

Hannah Waddingham ha escollit el vestit de Marchesa per fer destacar les corbes del cos sense perdre la tendència de les plomes i la pedreria. El vestit, d'un color verd pastel, combinat amb el tint platí del cabell curt, ha accentuat la força que caracteritza l'actriu britànica.
Simona Tabasco, actriu de 'The white lotus', ha optat per un vestit simulant un treball de 'patchwork' floral de tons vermellosos de la firma Marni que no ha deixat a ningú indiferent.

A l'extrem oposat dels blancs i negres també hi ha hagut un bon seguici d'actrius i nominats que han destacat pels seus models plens de color. Però qui s'ha emportat la palma ha estat Simona Tabasco. La italiana ha dut un trosset de la seva terra natal a Los Angeles. Amb un disseny flors en tres dimensions i simulant la tècnica del patchwork, és com la firma, també italiana, de Marni ha volgut fer una oda a la primavera. El look recorda a l'estètica de la sèrie que protagonitza i que transcorre a l'illa de Sicília.

Suki Waterhouse, l'actriu que ha representat 'Daisy Jones and the six', s'ha endut una gran quantitat d'elogis pel seu vestit de Valentino, que exposava pels laterals la seva panxa d'embarassada.
stats