Estils 21/01/2022

Mosaics Martí, Premi Nacional d'Artesania 2021

Aquesta empresa manresana, amb més de 108 anys d'història, és coneguda per la seva producció de mosaics hidràulics

ARA
2 min
Albert Martí, tercera generació de la família Martí i co-propietari del taller; i Jaume Torrejón, artesà mosaista i cap del taller de Mosaics Martí

BarcelonaEl dimecres 26 de gener tindrà lloc al Palau de la Generalitat l'acte d'entrega dels Premis Nacionals d'Artesania 2021. Amb els cinc premis que s'entregaran volen agrair el prestigi i la transcendència que té l'artesania dins la societat catalana i donar al sector la màxima projecció. Aquest any la Generalitat, a través d'Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del departament d'Empresa i Treball, ha volgut reconèixer a Mosaics Martí la seva trajectòria i producció en el mosaic hidràulic i la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista amb el Premi Nacional d'Artesania. L'empresa manresana compta amb una llarga trajectòria professional i actualment té al capdavant la tercera generació de la família i al darrere més de 108 anys d'història. Avui en dia és l'única empresa de Catalunya que fabrica mosaics hidràulics de forma artesanal i continuada des del 1913. Les rajoles utilitzades per restaurar el paviment del Palau Güell, la Casa Ametller o la Pedrera eren de Mosaics Martí.

A banda d'aquest guardó hi ha altres quatre premiats en diferents categories. Sònia Benítez Jiménez, dissenyadora tèxtil, ha rebut el Premi al Talent Jove per la seva investigació i implementació de la natura en la fabricació de peces tèxtils. Per altra banda, el Premi Prestigia ha reconegut la feina feta de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca; el Premi Restaura ha estat per a Arcovaleno Restauro; i, per acabar, Oriol Baró Fajula amb el seu projecte Liken Skis ha rebut el Premi Emprèn.

En l'acte, que comptarà amb el president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, també es faran entrega dels Premis Nacionals d'Artesania 2020 que es van donar a conèixer el passat mes de juliol, i que es poden veure en l'exposició del Centre d'Artesania Catalunya fins al 6 de febrer.

stats