Estils 21/10/2015

Totes les imatges de la presentació mundial de la col·lecció de Balmain per a H&M

Un edifici al costat de Wall Street, a Nova York, va ser el lloc de presentació de la nova línia, que es podrà comprar per internet i a les botigues des del 5 de novembre. Les creacions més clàssiques de la firma i les models més importants del moment van ser, al costat dels Backstreet Boys, les protagonistes de la nit

Joan Callarissa
5 min

BarcelonaDesprés que l'alemany Karl Lagerfeld firmés el 2004 la primera col·lecció 'de luxe' de l'empresa sueca de roba assequible H&M, la iniciativa ja té a les seves mans una llarga llista de famosos dissenyadors que han provocat enormes cues en les botigues de la marca, repartides per tot el món. Aquest dilluns, li tocava el torn a la col·laboració número 11, que portarà el luxe excessiu i clàssic de Balmain fins als armaris de moltes persones que mai més podran adquirir una peça de vestir que hagi estat gestada –que no confeccionada– per l'equip de la mítica 'maison' parisenca.

Olivier Rousteing, director creatiu de la firma, ja havia avisat que la presentació de la col·lecció aniria "molt més enllà de la moda". "No serà el que se sol esperar d'un esdeveniment així. Ens assegurarem que sigui una cosa que recordeu tota la vida", advertia al matí als periodistes. Hores més tard quedava clar que l'associació entre el gegant H&M i la força mediàtica de Balmain i Rousteing juntes podien moure muntanyes. I no és broma, ja que fins i tot van aconseguir reunir per a la festa els Backstreet Boys.

Olivier Rousteing i Ann-Sofie Johansson / REUTERS
Els Back Street Boys van actuar junts en la presentació de la col·lecció de Balmain per a H&M / GETTY

La col·lecció no defrauda els admiradors de la firma francesa, ja que repassa tots els seus elements més clàssics. La simplicitat cromàtica, amb peces llises que només varien de to en funció de la tela, i les decoracions en relleu van ser algunes de les que més visibilitat van aconseguir en la col·lecció. De fet, el blanc i el negre combinats van ser –com passa en aquesta firma des que Rousteing en va prendre les regnes– els grans protagonistes. També per separat.

Constance Jablonski desfila per a Balmain a Nova York amb un senzill conjunt en blanc i negre / GETTY
La model Gigi Hadid desfila per a Balmain amb un vestit blanc amb la decoració daurada, feta amb cordons superposats a la tela / REUTERS
Jourdan Dunn amb un conjunt amb americana creuada en el qual el blanc trencat és el gran protagonista, més enllà dels detalls en daurat / GETTY
Jessica Stam llueix els dos colors insígnia de la marca en un sol 'outfit' / GETTY

Però el protagonisme del blanc i el negre es va veure interromput en determinades ocasions pel daurat i el platejat, que –a banda de complir una elegant funció en els complements i el calçat– van resultar providencials en peces superiors de màniga llarga tant d'home com de dona.

Dudley O'shaughnessy desfila per a Balmain amb una caçadora farcida de metalls en daurat / GETTY
Joan Smalls va desfilar per a Balmain amb aquest jersei de màniga llarga daurat de lamé / GETTY

Les jaquetes de fantasia, però, no van ser només per als homes. Rousteing no va renunciar a oferir a preus assequibles les seves preferides, les que van repletes de perles. A la desfilada la va mostrar la model Karlie Kloss i també Alessandra Ambrossio, cadascuna amb un format diferent.