Estils 13/07/2017

Reis, barrets, petons... (i 1.000 soldats d’infanteria)

La reina Elisabet II va rebre ahir els monarques espanyols, que s'instal·laran a Buckingham mentre duri la seva visita oficial

Joan Callarissa
2 min
Reis, barrets, petons...  (i 1.000 soldats d’infanteria)

Barcelona31 anys després que els actuals reis emèrits fessin la seva última visita d’estat al Regne Unit, Felip i Letícia hi feien ahir el seu primer viatge. Després d’haver passat la nit de dimarts en un hotel de cinc estrelles de la capital britànica -l’ME London, de l’espanyola Meliá-, dimecres al matí començava la seva visita amb el príncep Carles i Camil·la, que els anaven a buscar a l’hotel per portar-los fins a Buckingham, on els esperava la reina Elisabet II, familiar llunyana de Felip.

Felip VI i la reina Elisabet II anant cap a Buckingham

La jornada començava amb anècdota quan, en fer-se els petons de rigor, el monarca espanyol no podia accedir a la galta de la duquessa de Cornualla perquè portava un barret massa gran. No gaire més natural els resultava besar-se a Carles i Letícia, ja que aquesta portava la cara mig coberta per una pamela groga inclinada a joc amb tot el conjunt. La reina espanyola va destacar amb un vestit de Felipe Varela nou i lleugerament més clàssic que de costum. Que anés monocromàtica va ser llegit com un gest cap a Elisabet II.

El viatge de luxe dels reis al Regne Unit

Letícia amb el duc Felip d'Edimburg

La reina anglesa va rebre els monarques espanyols a l’avinguda The Mall. Allà va compartir carruatge amb Felip fins a Buckingham, on s’allotjarà amb Letícia, que va seguir el vehicle del seu marit acompanyada pel duc Felip d’Edimburg, que participava en un dels seus últims actes oficials. Els van escortar mil soldats d’infanteria de la Guàrdia Reial britànica i 250 guàrdies a cavall.

Una imatge de la monumental rebuda que han tingut els reis espanyols a Londres
stats