Estils 03/02/2015

Reobren el cas contra el dissenyador Francis Montesinos per abús de menors

La fiscalia demana practicar noves diligències en el cas que afecta el dissenyador, en el qual es va condemnar l'any passat un home per abusar de menors a casa del modista

Efe
2 min
Francis Montesinos / ACN

ValènciaL'Audiència de València ha revocat la resolució d'un jutjat de Llíria que va sobreseure una causa contra el dissenyador Francis Montesinos per abusos sexuals i corrupció de menors i ha ordenat a l'instructor practicar noves diligències d'investigació, sol·licitades pel ministeri fiscal. En una interlocutòria feta pública aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), s'indica que, un cop practicades aquestes noves diligències, sol·licitades pel fiscal o les que puguin demanar les parts, el jutge d'instrucció "s'ha de pronunciar novament, amb fonament i llibertat de criteri, sobre el sobreseïment o la continuació de la causa".

Al juliol de 2014, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Llíria (València) va sobreseure de forma provisional la causa contra el dissenyador Francis Montesinos per abusos sexuals, corrupció de menors, pornografia infantil i drogues, després que fos imputat un mes abans com a presumpte autor d'abusos a dos menors. Arran d'aquesta mateixa causa, oberta pel jutjat de Llíria, l'Audiència de València va condemnar el setembre de 2014 a un home que treballava com a assistent de Montesinos a quatre anys i sis mesos de presó per haver abusat d'un menor en el domicili del dissenyador valencià.

En els raonaments jurídics, la secció cinquena de l'Audiència de València estima ara el recurs d'apel·lació presentat pel ministeri fiscal en considerar que les diligències sol·licitades "són possibles" i en elles no "s'aprecia ni desproporció ni improcedència, inclosa l'anàlisi dels arxius continguts en el disc dur confiscat".

Les magistrades que integren el tribunal consideren que en la instrucció del jutjat de Llíria hi ha "diligències contradictòries" sobre el que ha passat al xalet de Francis Montesinos i en la casa d'un menor, així com "una actitud estranya de la mare" , que primer desmenteix el menor i després diu que "el creu o que no, no aclarint la seva posició al respecte".

Encara que no es consideren determinants aquests testimonis, la interlocutòria afirma que s'ha d'avaluar si el menor "pot ser manipulat pels adults, en un sentit o en un altre". Segons la interlocutòria de l'Audiència de València, en les diligències practicades pel jutjat de Llíria també es constata "l'existència d'un ambient marginal, de persones consumidores de tòxics i amb escassos recursos econòmics que tenen relació estreta" amb Francis Montesinos, així com la presència de menors en aquest ambient. En conseqüència, l'Audiència revoca el sobreseïment i ordena al jutjat practicar les diligències sol·licitades pel ministeri fiscal i les que, si s'escau, puguin sol·licitar les parts.

stats