Estils 13/01/2022

Torna la Fira de l'Oli de les Garrigues en format presencial

Aquesta nova edició aposta per les dones i la gastronomia de proximitat

ARA
1 min
Oli de la Fira de l'Oli de les Garrigues l'any 2018

BarcelonaTorna, un any més, una de les cites agrícoles més importants del territori: la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues que arriba a la 59a edició i que es podrà celebrar de forma presencial. La cita serà del 21 al 23 de gener a les Borges Blanques, i enguany es vol apostar per posar en relleu la feina de les dones treballadores.

Núria Palau, alcaldessa de les Borges Blanques, afirma que es permetrà “honrar la memòria dels nostres avantpassats i de la nostra gent gran, que ens han permès ser com som, ja que, sense ells, la seva resiliència, capacitat de treball i sacrifici, i immensa generositat, un territori com el nostre no tindria el potencial de què avui dia disposa”.

La cuinera i empresària Teresa Carles, una pionera en la cuina vegetariana a Catalunya amb el seu grup de restaurants, “posarà en valor la cuina saludable i 10 raons per voler l’oli d’oliva verge extra”, i també serà l’encarregada de la cloenda de la fira tal com destaca Palau.

Aquest any hi haurà 30 expositors vinculats al sector de l’oli de qualitat verge extra i 49 a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, un total de 5.000 metres quadrats dedicats a la gastronomia. La botiga virtual Marketplace aquest any també estarà activa per als visitants virtuals d’arreu del món perquè puguin accedir a les botigues electròniques dels diferents expositors.

La fira comptarà amb la participació de Violant Cervera, consellera de Drets Socials, que en farà la inauguració oficial.

stats