Estils 11/07/2016

Premi al cacau com a transformador social

La cuinera María Fernanda di Giacobbe, que treballa amb xocolata, guanya el Basque Culinary World Prize

Ara
1 min
La guanyadora, María Fernanda Di Giacobbe

BarcelonaLa veneçolana María Fernanda di Giacobbe, una gran promotora de la xocolata al seu país, s'ha endut el primer Basque Culinary World Prize pels seus projectes, gràcies als quals ha aconseguit articular una xarxa d'educació, investigació i desenvolupament a les comunitats rurals productores de cacau al seu país, segons informa l'agència Efe.

De Giacobbe rebrà, així, 100.000 euros per aquest premi, que enguany celebra la primera edició i que té al darrere el Basque Culinary Center, la primera facultat de Ciències Gastronòmiques de l'Estat. El guardó neix amb la voluntat de reconèixer iniciatives en què la gastronomia s'utilitza com a motor de canvi social.

La cuinera veneçolana ha estat escollida d'entre una vintena de finalistes per un jurat presidit pel cuiner Joan Roca, i ara s'espera que destini els diners del premi a un projecte "transformador" que ella mateixa escollirà. El jurat ha destacat la seva feina amb el cacau crioll "com a font d'identitat, cultura i riquesa econòmica" que brinda oportunitats a dones "en situació de vulnerabilitat econòmica" i les "capacita i converteix en microempresàries de la xocolata".

stats