Amanida de tomàquets, bonítol i oli d'alfàbrega, amb Joan Bagur
El cuiner del restaurant Rels, a Ciutadella (Menorca), explica com preparar-la a casa
12/08/2021
2 min
El cuiner del restaurant Rels, situat a Ciutadella (Menorca), revela com preparar una amanida de tomàquets que ell té a la carta d'estiu.
Ingredients per a 4 persones
- 1 tomàquet de cor de bou (100 grams)
- 1 tomàquet de la varietat raf (100 g)
- 2 tomàquets negres (100 g)
- 250 tomàquets cherry (de colors variats)
- 420 g de bonítol
- 2 cebes tendres
- 1 grapat de tàperes
- Formatge de la DO Maó-Menorca
—
PER A L'OLI D'ALFÀBREGA
- 100 g de fulles d’alfàbrega
- 200 g d’oli d’oliva del 0,4
- Sal
Elaboració
- Comenceu preparant l’oli d’alfàbrega. Escaldeu les fulles d’alfàbrega durant 30 segons en una olla amb aigua bullent, i després bateu-les amb l’oli d’oliva amb l’ajut d'una batedora. El fet d’haver-les escaldat abans de moldre-les és important, perquè així mantindreu el color verd de l’herba aromàtica. Reserveu-ho.
- Talleu el bonítol a lloms, que prèviament haureu congelat durant vint-i-quatre hores i, després, haureu descongelat a la nevera. Tot seguit, marqueu-lo tomba i tomba en una paella a foc viu. En un plat, talleu-lo a talls fins. Reserveu-los.
- Renteu els tomàquets amb un bon raig d’aigua. Talleu els tomàquets amb formes diferents. Els xerris, per la meitat. I la resta, a sis o quatre trossos segons la mida.
- Poseu-los en un plat i tireu-hi a sobre l’oli d’alfàbrega i un pensament de sal, perquè així els tomàquets aniran suant.
- Ara serà el moment de tallar la ceba tendra a juliana, ben fina. Afegiu-la a la resta d’ingredients.
- Afegiu-hi les tàperes i el formatge, tallat a daus. I, per últim, el bonítol, que el teníeu reservat cuit.
- Amaniu-ho de nou amb l’oli d’alfàbrega i sal si voleu donar més intensitat al gust.
Nota
Podeu substituir el bonítol per un altre peix blau de temporada.