Ara Estiu 08/08/2023

Enamorar-se d’una argentina ballant swing

Guillem Roma, cantautor

2 min
El Guillem Roma amb la Carla.

Gairebé podria ser el principi d’una comèdia romàntica. Un noi i una noia van a la mateixa escola de swing i no ballen mai junts però es creuen sempre al canvi de classe. Només hi ha un petit problema: a ella, ell li cau fatal. “Sempre en fem broma”, explica el cantautor Guillem Roma sobre els inicis de la relació amb la Carla, amb qui fa 10 anys que són parella: la primera vegada que hi va parlar va confondre la seva nacionalitat i això, a ella, li va tocar l’orgull argentí. 

Aviat, explica la parella, l’orgull es va dissoldre en un balanceig a sis temps i el Guillem i la Carla es van anar apropant. “De les classes de swing en va sorgir un grup d’amics i tots dos hi érem”, recorda Roma. “Jo ja l’havia observat alguna vegada de lluny i hi sentia una certa connexió, però és cert que no va ser amor a primera vista, l’atracció va créixer progressivament, a mesura que ens vam anar coneixent”.

Un moment que va ser un abans i un després per a la parella va ser un viatge que van fer junts amb la colla a un festival de swing al sud de França. Aleshores a la Carla el Guillem ja li agradava i s’ho va fer venir bé per anar amb el mateix cotxe que ell. “Va ser un viatge idíl·lic amb els amics. Al festival hi havia un ambient supermaco en un entorn paradisíac. Aquells dies van ser una bombolla de ball i endorfines, d’amor i de música”, rememora el cantant. De fet, el viatge va ser tan especial que no volien tornar i de tornada anaven fent parades improvisades per provar d’allargar l’encanteri. En una d’aquestes parades improvisades, el Guillem i la Carla es van fer un petó per primera vegada.

De petons en vindrien molts més, tot i que, curiosament, el swing va desaparèixer de les seves vides. “Fa gairebé 10 anys que estem junts i 9 que no ballem swing”, se sorprèn la parella, que si bé va deixar de comptar passos no ha deixat mai d’envoltar-se de música. 

“Per mi la música és escampar amor i alegria. L’amor està al top de valors a l’escala de la vida, però no només el romàntic. Per mi és important fer les coses amb amor, que la feina la puguis estimar, que la gent que t’envolta noti el teu carinyo i la teva amistat”, reivindica el cantant. 

“Per mi l’amor no ha de basar-se en alguna cosa que ha passat abans o en alguna cosa que ha de passar després –afegeix Roma–, per a mi l’amor té molt a veure amb el present, amb un dia a dia molt sa i molt alegre, amb disfrutar, amb una renovació de vots constant que no arrossega pressions ni expectatives”. 

Al cap i a la fi, la gràcia de la vida, com la d’una cançó, no és com acaba o com comença, és el que passa entremig. És ballar-la.

stats