Ara Estiu 25/08/2021

Esferes de brossat amb xocolata blanca, préssec i mel, amb Lluc Guix

El pastisser del restaurant Sa Llagosta, de Fornells explica com fer-les a casa

2 min
Esferes de brossat amb préssec, xocolata blanca i mel amb Lluc Guix

El pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta, de Fornells , ha inaugurat juntament amb el cuiner David de Coca l’obrador S’Ambosta, as Mercadal , on prepara aquestes postres que popularment coneixen amb el nom de Menorca, perquè integren els gustos d’alguns dels millors ingredients de l'illa.

El pastisser Lluc Guix.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 rajolí de mel

Per a la sopa de xocolata blanca

  • 275 g xocolata blanca
  • 400 ml nata
  • 100 ml llet
  • 50 g de rovell d’ou
  • 2 branques de citronel·la

Per a les esferes de brossat

  • 350 g brossat (o mató)
  • 350 g iogurt grec
  • 300 ml nata
  • Suc i ratlladura d’una llimona
  • Sal i sucre al gust

Per a la compota de préssec

  • 1 kg de puré colat de préssec 
  • 1 kg de préssec tallat a tires fines

Per a la galeta

  • 200 g de galeta
  • 20 g de mantega cuita 

Elaboració

  1. Comenceu per la galeta, la base de les postres. Tritureu les galetes amb la mantega, que prèviament haureu passat per la cassola perquè sigui líquida. Reserveu-la.
  2. Prepareu la compota de préssec. Feu-la al vapor, després tritureu-la i coleu-la. Reserveu-la amb préssec tallat a tires fines.
  3. Seguiu amb les esferes de brossat. Barregeu-lo a poc a poc amb el iogurt grec, la nata, el suc i la ratlladura d’una llimona. Poseu-hi un pensament de sal i sucre. Reserveu-ho.
  4. Per acabar, feu la sopa de xocolata blanca. Foneu la xocolata blanca i barregeu-la amb la resta d’ingredients. Remeneu-ho. 
  5. Per al muntatge de les postres, feu servir un bol. A la base hi ha d’haver la galeta triturada amb mantega. Tot seguit la compota de préssec. Després, amb l’ajut d’una mànega pastissera (o bé d’una bossa de plàstic biodegradable) poseu-hi unes esferes de brossat. Per últim, acabeu-ho amb unes tires fines de préssec cru, tallat finament. L’últim toc, un rajolí de mel per sobre.

Bon profit!

stats