Enemistats fora de sèrie
Ara Estiu 19/07/2023

‘The good wife’, les millors amigues que no volien compartir escenes

La mala relació entre Julianna Margulies i Archie Panjabi va fer que els seus personatges deixessin de compartir escenes tot i ser teòricament amigues

4 min
Julianna Margulies i Archie Panjabi van rodar la darrera escena dels seus personatges junts per separat

Barcelona"A la televisió tot és mentida" és una frase que es podria aplicar, com a mínim parcialment, a The good wife, una de les millors sèries de Robert i Michelle King, matrimoni i duo creatiu. El drama legal, que es va estrenar el 2010 i actualment està disponible a SkyShowtime, se centrava en la història d’Alicia Florrick (Juliana Margulies), l’abnegada dona d’un fiscal infidel que, arran d’un escàndol sexual del seu marit, decideix tornar a exercir d’advocada. Després d’anys retirada del món laboral, per a l’Alicia no és fàcil reprendre la vida professional, però en el seu nou camí troba alguns suports que li faciliten les coses. Un d’aquests puntals era la Kalinda (Archie Panjabi), la investigadora del bufet on comença a treballar la protagonista, un dels personatges més carismàtics de la sèrie. L’ajuda inicial acabava evolucionant cap a una relació d’amistat profunda. Però, darrere la pantalla, la relació entre les dues actrius que interpretaven els personatges era ben diferent. La falta de sintonia va tenir un impacte en les trames i els fans van ser els primers que se'n van adonar i van alçar la veu d’alerta.

Fos per la mala relació entre les actrius o per una decisió creativa, a partir de la segona temporada els camins dels dos personatges es van començar a separar. L’Alicia descobria que en el passat la Kalinda havia mantingut una relació sexual amb el seu marit, una informació que queia damunt la protagonista com una bomba. El trencament entre les dues amigues era inevitable. Durant quasi tota la tercera temporada, l’Alicia i la Kalinda ja no treballaven juntes i no va ser fins a la quarta que es va començar a gestar una reconciliació i les actrius van rodar algunes poques escenes plegades. Tot i que en la ficció la pau havia tornat, al darrere de la càmera les relacions eren turbulentes: els fans es van adonar que a partir del capítol 14 de la quarta entrega, Margulies i Panjabi van deixar de compartir escenes i que quan els seus personatges interaccionaven era només a través del telèfon (i, per tant, les actrius no havien de coincidir al plató ni actuar plegades).

Lluita d’egos

The good wife era una sèrie creada a major glòria de Julianna Margulies, que també n’era productora executiva, però en les primeres temporades el carisma del personatge de la Kalinda va fer que molts ulls es fixessin en Archie Panjabi. El 2010, després de l’emissió de la primera temporada, tant Margulies com Panjabi van ser nominades als Emmy, la primera com a protagonista i la segona com a secundària. Va ser la britànica la que es va endur el premi a casa i la llegenda diu que això va ser l’inici del final.

Tant els creadors de la sèrie com la protagonista treien importància als rumors d’una disputa entre les dues actrius. Quan a Robert King li van preguntar per què els dos personatges no compartien escenes, va assegurar que era una manera de mostrar la degradació de l’amistat entre l’Alicia i la Kalinda. "Crec que la seva amistat s'ha acabat per les circumstàncies. El personatge de la Kalinda ha anat cap a una altra direcció", argumentava llavors Margulies.

La versió oficial de l’enemistat mai ha estat revelada, però l'últim episodi en què va aparèixer Panjabi va deixar clar que no se suportaven. La britànica va abandonar la sèrie al final de la sisena temporada. Una de les seves últimes escenes reunia el seu personatge amb el de l’Alicia: es trobaven en un bar, seien a la barra i prenien una copa com en els vells temps, quan la seva amistat semblava indestructible. Tot i que l’espectador veia la Kalinda al costat de l’Alicia, les actrius no van rodar l’escena juntes, cosa fàcilment detectable per a un ull mínimament hàbil.

Els periodistes especialitzats no van trigar gaire a preguntar a Margulies per què l’escena s’havia rodat separadament. L’actriu va assegurar que s’havia filmat tal com Robert King la volia rodar i va afegir que Panjabi tenia problemes d’agenda perquè havia de treballar en una altra sèrie, The Fall. Aquesta explicació va fer enfadar la seva companya de repartiment, que la va rebatre via Twitter. "The Fall no estava en producció i jo era a Nova York preparada per rodar l’escena", va assegurar Panjabi en un tuit. I hi enllaçava un article de Vulture que recollia les paraules de Margulies desmentint l’enemistat i posant l’excusa dels problemes d’agenda. El dard de Panjabi era tan clar, que deixava poc espai per a les interpretacions.

Passats set anys del final de la sèrie, cap de les dues ha volgut aclarir mai què va passar. Margulies encara manté que no existeix la suposada enemistat i Panjabi, simplement, no en vol parlar. En una entrevista del 2019, un dels seus companys de repartiment, Alan Cumming, va donar a entendre que les actrius no havien signat la pau. Quan l’entrevistador va comentar que els fans de la sèrie estaven esperant un retrobament de Panjabi i Margulies, Cumming va riure i va dir: "Bona sort!"

stats