Viure amb el pare del teu fill i no ser parella

Sol Picó, ballarina

2 min
Sol Picó el dia de la seva boda

La ballarina Sol Picó viu amb el pare del seu fill però la seva parella és una altra. “Hem provat diverses fórmules i aquesta és la que millor ens funciona”, assenyala. Avui, serà del pare del seu fill, de qui parlarà. 

Es van conèixer en un partit de futbol de l’Alcoià, a València, on ella es preparava per entrar a l’Institut del Teatre de Barcelona. “Jo passava del futbol però el pla em va semblar divertit. L’Alcoià era un equip mític i en algun moment es va fer famosa la frase de «tenir més moral que l’Alcoià», perquè fins i tot quan perdien 6 a 1 seguien intentant guanyar. Em va semblar simpàtic”, explica Picó. 

La primera impressió que ell li va causar va ser bona. “Vaig pensar: «Que mono, aquest morenet». Ell no tenia res a veure amb el món de la dansa, es portaven sis anys i era enginyer. No tenien amics en comú i s’anaven trobant de manera esporàdica. “La nostra relació va ser una cosa divertida, lenta, moltes vegades amb distància pel mig. Ens anàvem trobant quan podíem: crec que és la clau per a una relació llarga i duradora, no veure’s gaire”, diu Picó riallera. 

Es van casar amb una superfesta a Alcoi. “El meu pare era un senyor molt tradicional i em va suplicar que em casés, per a ell era important: jo no m’hauria casat mai. El meu pare i la seva mare es van fer molt amics i van dir-nos: «Anem a preparar-vos una boda que no oblidareu mai»: i és veritat, a Alcoi encara no s’ha oblidat, aquella festa”, recorda Picó. Després es va quedar embarassada i la relació es va anar transformant fins a l’amistat profunda que comparteixen ara. “Compartim el nostre fill junts i el quarter general és la casa, però cadascú té la seva parella. Hi ha unes normes de convivència i ens portem molt bé, s’ha creat un ecosistema molt bonic i de vegades sortim a sopar els tres junts”, explica la ballarina, que diu que no es podia imaginar que "una relació es pogués transformar d’aquesta manera”. “El lligam que tenim va més enllà de l’enamorament i de l’amor romàntic, és una cosa més profunda, és una amistat, és la família. Nosaltres morirem junts, encara que sigui en llocs diferents”, celebra Picó. 

Per a ella l’amor s’assembla bastant a la dansa. “La dansa és amor, la dansa et fa connectar amb alguna cosa molt profunda al teu interior, és poderosa perquè et connecta amb les entranyes i amb l’ànima, i fa volar el teu cos i la teva ment. Des dels principis dels temps el moviment és connectar i comunicar-se per generar amor: el moviment és generador d’amor”, conclou.

stats