oli

HVO: l'oli de fregir pot ser una alternativa al dièsel?

Diverses empreses i governs estudien la possibilitat de fer servir l’oli vegetal hidrogenat (HVO) com a combustible alternatiu en els vehicles dièsel

El doble d’olives que l’any passat

La DOP Siurana preveu arribar a 6,1 milions de quilos aquesta campanya

Roger Catà: "Els olis d’oliva s’haurien de classificar amb estrelles, com es fa amb els hotels"

Oleïcultor i mestre moliner

La DOP Siurana impulsa la “cultura de l’oli”

S’han engegat una sèrie d’accions estratègiques per promoure el consum d’aquest producte

Un oli per a cada plat

Ens trenquem el cap per escollir el vi però no ens plantegem si l'oli realment s'adiu amb el que mengem

El consum moderat d'oli d'oliva ajuda a reduir pes

Un estudi conclou que aquest oli és, d'entre tots els greixos, l'opció més recomanable per aprimar-se

L’oli es fa gurmet

Els productors s'emmirallen en el vi per oferir elaboracions d'alta qualitat i caràcter gastronòmic

Una empresa d'olis de Còrdova paga endarreriments només als treballadors masculins

La firma ha al·legat que al conveni "es parla de treballadors i no treballadores"

Del Parlament de Catalunya al camp d’oliveres familiar

Després de la seva etapa com a conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta va tornar a fer de pagès i ha rellançat la seva empresa familiar

Descobreixen una molècula a l'oli d'oliva verge extra capaç d'eliminar de manera específica cèl·lules mare tumorals

La inhibició afecta especialment la capacitat de reiniciar la formació de tumors

Fires i festes per sucar-hi pa

La Granadella, Maials, Arbeca, Juncosa, Castelldans i Belianes celebren l’arribada de l’oli nou

Aubocassa presenta una nova tafona per extreure oli "de la manera més subtil"

L'empresa dóna el sus a la collita amb un nou sistema de producció

Rellotges, bolígrafs i ampolles d'oli: cinc ministeris de Rajoy ja han repartit 15.000 regals

Els obsequis més cars són els bastons de comandament atorgats per Interior, amb un cost de 165 euros cadascun

Adéu als setrills

Diversitat d'opinions entre els restauradors el primer dia sense setrills emplenables a les taules: alguns consideren la iniciativa positiva per promocionar l'oli de proximitat i qualitat i d'altres l'acaten amb resignació

El setrill de Marquina que va revolucionar el mercat fa 52 anys

Si l'èxit d'un producte ve marcat per les vegades que et copien, el setrill que no goteja creat per Rafael Marquina el 1961 estaria en el cim del disseny, no només per les seves vendes milionàries sinó pel centenar de plagis que omplen el mercat

Els restaurants, sense setrills

Satisfacció entre els productors per la normativa que obligarà bars i restaurants a servir l'oli d'oliva envasat i etiquetat

Onze marques d'oli diuen que són "verge extra" i no ho són, segons l'OCU

Un informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris assenyala com a fraudulentes les marques Eroski, Hojiblanca, Coosur, Ybarra, Consum, Arteoliva, Condis, Olisone, Aliada, Maeva i Olián. Condis assegura que tenen "l'aval d'un laboratori independent"

La baixada dels preus de l'oli amenaça els productors catalans

Els agricultors es veuen obligats a vendre per sota del cost i demanen ajut a l'administració per superar una situació límit

El setrill de Marquina, a punt de fer 50 anys

Si l'èxit d'un producte ve marcat per les vegades que et copien, el setrill que no goteja creat per Rafael Marquina el 1961, és a dir, a punt de complir 50 anys, estaria en el cim del disseny, no només per les seves vendes milionàries sinó pel centenar de plagis que omplen el mercat

EDICIÓ PAPER 24/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF