EMPRENEDORIA

De fer vestits per a les nines a cosir per a la reina d’Espanya

Una jove de 17 anys rep un encàrrec de la casa reial després que Letícia veiés una creació seva

Als grans dissenyadors que firmen els vestits que llueix la reina Letícia d’Espanya en les seves aparicions públiques s’hi afegirà el nom d’una noia gironina de 17 anys, Mireia Vidal, que aquests dies està enllestint un vestit de seda salvatge amb blonda daurada i incrustacions de cristalls Swarovski per a la monarca. “El lliuraré a la casa reial la setmana que ve, amb una mica de retard perquè els Swarovski em van arribar tard, però els hi volia posar segur perquè la meva idea era que, a més d’un vestit, el model fos també una joia”, explica.

Per a la jove dissenyadora, aquest és un repte important perquè somia triomfar en l’alta costura, vestir “persones importants” i obrir una botiga a París i a altres capitals de la moda. Malgrat la seva joventut, el somni s’està fent realitat: ja ha creat diverses col·leccions d’alta costura i també de pret-à-porter, i ha vist desfilar els seus dissenys per diverses passarel·les de Catalunya. L’any vinent farà el salt a passarel·les de Nova York i Londres, on els seus models ja han despertat gran interès. També s’han interessat per les seves creacions grans dissenyadors de moda com Custo i Marc Jacobs, i la firma Desigual.

Entusiasmada i angoixada

La feina i els encàrrecs se li acumulen, però aquests dies la Mireia està entusiasmada fent les últimes puntades al vestit per a la reina Letícia. La jove confessa que se sent una mica angoixada. “La reina és molt clàssica, he intentat adaptar-me al seu estil. Espero que li agradi”, diu la Mireia, que aquest any ha deixat la seva ciutat, Girona, i s’ha traslladat a Barcelona per estudiar a l’Institut Europeu de Disseny amb l’objectiu de perfeccionar els seus coneixements en el món de la moda.

L’encàrrec de la reina es va produir arran de la presència dels monarques espanyols en una sessió del Fòrum Impulsa a Girona, l’entitat que promou l’emprenedoria en els joves. “Jo vaig dissenyar el vestit que duia la presentadora d’aquell acte i la reina se’n va enamorar, i va deixar dit que volia un disseny meu”, explica la Mireia.

L’interès per la costura se li va despertar a la Mireia de ben petita, quan dissenyava i cosia els vestits per a les seves nines juntament amb la seva àvia. Moltes vegades li han dit que porta la costura als gens, ja que les seves quatre besàvies eren modistes. Als onze anys es va matricular en una acadèmia de costura per a joves, on va destacar de seguida pel seu talent extraordinari. Durant la seva estada a l’acadèmia va crear una col·lecció de davantals que va portar a vendre, amb la seva mare, en fires d’arreu de Catalunya. Amb els diners que va guanyar es va comprar la seva primera màquina de cosir i, a partir de llavors, la Mireia va començar a fer passos de gegant en el món de la costura.

La primera desfilada la va fer l’any passat al Teatre Municipal de Girona, davant unes 550 persones. Era una desfilada benèfica i va rebre grans elogis. “Vaig tocar el cel”, recorda la Mireia. Al cap de dos mesos ja presentava la segona col·lecció d’alta costura, primer a Girona i després a Barcelona. Com a cas sorprenent de precocitat, la reclamen en fòrums d’emprenedoria per explicar la seva experiència.

El + vist

El + comentat