Alanis Morissette carrega contra el documental que revela que va patir una violació múltiple

Diu que va participar en el film enganyada i també que quan gravava patia una depressió

2 min
Alanis Morrissette en un estudi de gravació

BarcelonaL'estrena del documental Jagged, basat en la vida de la cantant canadenca Alanis Morissette, al Festival Internacional de Cinema de Toronto, ha causat controvèrsia tant pel contingut del film com per la reacció de la protagonista, que ha carregat contra la pel·lícula en el mateix moment en què s'ha publicat. El documental, produït per la HBO, compta amb la participació de l'artista, que els hauria concedit hores d'entrevistes. Tot i això, l'artista d'Ottawa, de 47 anys, diu que hi va participar enganyada. Tant és així, que ahir no va ser a la seva estrena a Toronto.

En un comunicat, la publicista de Morissette diu que encara que va acceptar participar en el documental de la directora Alison Klayman, ho va fer per commemorar el 25è aniversari de Jagged little pill i no per fer de la seva dura experiència el tema central. En el comunicat, Morissette expressa que Klayman la va entabanar "amb un fals sentit de seguretat" però que tenia una "obscena agenda" que li va resultar "evident" des que va veure el primer muntatge del film. En resum, afirma que la història que explica el documental "no és la història que havia acordat explicar".

Morrissette amb el seu marit

Morissette, que va debutar en el món de la música a finals de la dècada de 1980 i va tenir un èxit global amb la publicació el 1995 de l'àlbum Jagged little pill, afegeix també que ella va participar en la peça "en un moment de màxima vulnerabilitat" perquè patia una depressió arran del part que va tenir "en ple confinament". A més, l'artista afirma que ara està patint "l'impacte" d'haver confiat en algú que no es mereixia la seva confiança i que el documental "inclou insinuacions i fets que simplement no són veritat".

Jagged explica que Morissette va ser violada per diversos homes quan tenia 15 anys i que ningú la va voler ajudar. En el passat, Morissette ja havia revelat que havia patit abusos sexuals, però no havia concretat més. També es dona a entendre que des de la indústria de la música sempre se li va demanar que pel seu bé no parlés públicament d'aquest tema.

stats