Gent 26/04/2022

Alec Baldwin va estar assajant amb el revòlver abans del tret que va matar Halyna Hutchins

L'actor sempre havia mantingut que no havia tocat la pistola fins al moment de gravar la fatídica escena

2 min
Alec Baldwin, en una imatge d'arxiu del passat 22 de juny

BarcelonaL'actor Alec Baldwin va assajar prèviament amb el revòlver del qual sortiria la bala que va acabar amb la vida de la directora de fotografia Halyna Hutchins, durant l'enregistrament de la pel·lícula Rust el mes d'octubre passat a Nou Mèxic (Estats Units). L'oficina del xèrif de Santa Fe (capital de Nou Mèxic) va fer públiques aquest dilluns unes imatges en què es veu Baldwin assegut al banc d'una església, durant el mateix dia de rodatge en què va morir Hutchins. A les imatges, es treu de la jaqueta la pistola, apunta cap a la càmera i repeteix l'acció una segona vegada. Aquestes imatges contradiuen l'actor, que sempre ha mantingut en les seves declaracions que mai havia tocat l'arma fins al moment de gravar la fatídica escena.

El material que ara ha difós l'oficina del xèrif consta de vídeos d'assajos al set d'enregistrament, missatges de text i entrevistes de testimonis amb els investigadors. Entre d'altres, la del director del film, Joel Souza, que va resultar ferit a l'espatlla després que el projectil traspassés el tors de Hutchins, i que es pot veure en un vídeo a la sala d'emergències explicant a un investigador que l'armera del rodatge, Hannah Gutiérrez-Reed, havia dit que “l'arma estava neta”.

En aquest punt, també s'ha conegut un missatge de text de la cap de material, Sarah Zachry, en què explica a un membre del seu equip que el desig de Baldwin sempre havia estat fer servir armes reals, ja que no li agradaven les "pistoles falses ni els ganivets de goma". Segons l'oficina del fiscal del primer districte judicial de Santa Fe, la investigació encara continua oberta i estan esperant nous informes de l'oficina del xèrif per revisar les proves i prendre una decisió sobre l'acusació penal. El 20 d'abril passat l'administració de Seguretat i Salut de Nou Mèxic ja va multar la productora de Rust amb més de 135.000 dòlars per l'incompliment de les mesures de seguretat durant el rodatge. Cal recordar que Baldwin no només hi fa d'actor, en el film, sinó que n'és un dels coproductors.

stats