Moda
Gent 23/11/2022

Alessandro Michele abandonarà Gucci

El creador italià, un dels més reconeguts dels últims temps, sortirà pròximament de la firma

2 min
Alessandro Michele amb Harry Styles a la Met Gala

BarcelonaEl director creatiu de Gucci, Alessandro Michele, té la intenció de deixar la casa de moda italiana, pertanyent al grup de luxe francès Kering, segons revela la revista Women's Wear Daily (WWD). La informació de WWD explica que "una font que va parlar amb la condició de mantenir l'anonimat va informar que a Michele li van demanar que iniciés un fort canvi de disseny per impulsar la marca, però el dissenyador no va complir amb la sol·licitud". François-Henri Pinault, president i director executiu de la matriu de Gucci, Kering, va dir que "està buscant un canvi de ritme per a la marca estrella del grup", segons una altra font citada per la revista.

El diari italià La Repubblica va explicar que hi ha "descontentament" per part de Pinault amb els resultats econòmics de la marca insígnia del gegant del luxe, ja que els últims mesos els rendiments registrats per Gucci van estar lleugerament per sota de les expectatives: els últims resultats oficials parlen d'un 9% davant del 10% esperat. Segons el mitjà romà, després d'aquesta notícia cobraria "un nou sentit l'absència del dissenyador a Seül", on Gucci tenia previst repetir al novembre la desfilada Cosmogonie, presentada al maig a Castel del Monte, a l'Apulia, al sud d'Itàlia.

"Evidentment, la tragèdia de la nit del 29 d'octubre a Itaewon, on 160 persones van perdre la vida en l'aglomeració de les celebracions de Halloween, va deixar la qüestió en un segon pla (la marca va cancel·lar tots els esdeveniments programats), però no cal dir que les especulacions ara es multipliquen", afegeix el diari. Alessandro Michele va assumir el lideratge de la marca el desembre del 2014, després de l'acomiadament de Frida Giannini –de qui Michele havia estat durant molt de temps el braç dret– i del seu espòs, Patrizio Di Marco, CEO de la marca.

Michele, segons La Repubblica, va disposar tan sols d'un mes per treballar a la col·lecció masculina presentada el 15 de gener del 2015 "amb la qual havia llançat la seva revolució genderfluid, convertint la marca en un dels noms representatius i cobejats de les noves generacions". Kering, segons la mateixa font, no és nou en les substitucions sorpresa, com la del novembre del 2021, quan Daniel Lee va ser acomiadat de Bottega Veneta després de poc més d'un any malgrat l'extraordinari èxit de la moda. A hores d'ara, el grup de luxe francès no s'ha pronunciat sobre aquesta informació. El dissenyador tampoc ha desmentit la notícia.

stats