Angela Dobrowolski, condemnada a un any i cinc mesos de presó

Serà exonerada del compliment de la pena si no torna a ser condemnada per un altre delicte durant dos anys

2 min
Presó provisional per a l’exparella  de Mainat

BarcelonaAngela Dobrowolski, l'exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat, ha acceptat una condemna de 17 mesos de presó pels delictes de trencament de mesura cautelar i per violació de domicili, que ha quedat suspesa durant dos anys si no torna a ser condemnada. Dobrowolski va entrar a la presó el gener passat per un delicte de violació de domicili i per haver trencat dues ordres d'allunyament respecte al seu exmarit, després de ser detinguda per la Guàrdia Urbana de Barcelona per quarta vegada quan intentava entrar al domicili del productor i antic membre del grup La Trinca per la teulada.

Les mesures cautelars i les ordres d'allunyament deriven d'una investigació paral·lela que pretén aclarir si Dobrowolski va intentar matar el seu exmarit el juny del 2020 amb injeccions d'insulina per obtenir-ne l'herència. En una sentència de conformitat, Dobrowolski ha estat condemnada a 17 mesos de presó per violació de domicili i per un delicte continu de trencament de mesura cautelar –set i deu mesos, respectivament, per cada delicte–, així com al pagament de les costes processals. No obstant això, l'execució de la pena queda suspesa dos anys si la processada no torna a ser condemnada per un altre delicte.

Arran de la sentència ferma, la defensa de l'acusada va sol·licitar-ne la posada en llibertat al jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona, perquè els motius pels quals va ingressar a la presó eren els jutjats en aquesta sentència de conformitat. Després de traslladar a les parts la petició de la defensa, i sense l'oposició de l'acusació particular que representa Mainat, el jutjat va acordar ahir al vespre atorgar-li la llibertat provisional amb mesures cautelars: ordre d'allunyament del marit –no pot acostar-s'hi a menys de 500 metres durant dos anys i set mesos–, la prohibició de comunicar-s'hi, la prohibició de sortir del territori i la presentació periòdica a la justícia.

En virtut d'aquesta resolució, l'exdona de Mainat va sortir ahir al vespre de la presó després d'acceptar la condemna, amb la qual ha evitat a més que se celebri el judici. La sentència de conformitat considera provat que, tot i que la processada va ser advertida el 25 d'octubre del 2020 de la prohibició d'aproximar-se a menys de 1.000 metres deel domicili o el lloc de treball del seu exmarit, la va incomplir en més d'una ocasió. Així, s'hi constata, el 4 de gener del 2021, amb "ple coneixement de la vigència de la resolució judicial i amb indiferència respecte a complir-la", es va acostar a menys de 1.000 metres del domicili de Mainat.

Unes dues hores després, i "tornant a menystenir" l'ordre d'allunyament, afegeix la sentència, Dobrowolski "va escalar la tàpia" del domicili amb l'"ànim d'accedir-hi" i va ser sorpresa pels veïns, que van alertar la policia. A conseqüència d'aquests fets, agents de la Guàrdia Urbana van detenir la dona, que va ingressar poc després a la presó.

stats