Problemes familiars

Arxivada la causa de violència domèstica contra Ricky Martin

El seu nebot retira l'acusació contra el cantant després d'haver argumentat que havien mantingut una relació sentimental i que l'artista l'havia assetjat

3 min
Ricky Martin

BarcelonaEl cas contra Ricky Martin per una ordre de protecció sol·licitada pel seu nebot, Dennis Yadiel Sánchez, va quedar arxivat ahir, deixant neta la reputació del cantant, que s'havia posat en dubte després d'aquesta greu polèmica. "No havia hagut de lluitar mai amb una cosa tan dolorosa com el que he viscut les dues últimes setmanes, vaig ser víctima de la mentida", va afirmar l'artista, visiblement consternat, en un vídeo facilitat pels seus representants. El tribunal de primera instància de San Juan va arxivar el cas després que el demandant sol·licités deixar sense efecte l'ordre de protecció temporal per la llei 54 de violència domèstica emesa contra el cantant porto-riqueny a principis de mes.

"Ens va agafar de sorpresa [la retirada de la querella]", va dir a l'agència Efe un dels advocats de l'artista, Joaquín Monserrate Matienzo, després d'una vista que va durar poc més de 10 minuts i en què Ricky Martin va comparèixer de manera virtual. Monserrate va explicar que a l'inici de l'audiència l'advocada del demandant, Jessica Beltrán, va indicar que venia "amb instruccions" del seu client de "demanar l'arxivament d'aquest cas" i que el cantant no va haver de declarar.

La lletrada va afirmar que es va assegurar que Sánchez prenia aquesta decisió amb coneixement de causa, que no hi havia cap promesa a canvi que aquest cas s'arxivés, ni diners ni amenaces de cap mena perquè retirés la querella. El jove, de 21 anys, va dir sota jurament, en resposta a les preguntes de la jutge, que retirava la demanda de forma "lliure, voluntària i conscient", segons va relatar Monserrate. Segons Efe, a principis de juliol Sánchez havia al·legat que va mantenir una relació sentimental amb Ricky Martin durant set mesos i que, després de la ruptura, el seu oncle el va intimidar i es va acostar diverses vegades a casa seva. Per aquest motiu, va demanar l'ordre de protecció.

Només "relació d'oncle"

"Desafortunadament, l'atac va venir d'un membre de la família que està lluitant amb problemes mentals. L'únic que li desitjo és el millor, que trobi la llum", diu el cantant al vídeo. L'advocat de Ricky Martin també va negar en les seves declaracions a Efe que entre tots dos hi hagués hagut cap mena de relació sentimental. "Relació d'oncle", va subratllar.

L'intèrpret ha comentat que aquesta demanda els ha fet "molt de mal", tant a ell com als seus fills, el seu marit, els seus pares i tota la família”. Enrique Martín Morales, nom real del cantant porto-riqueny, està casat des del 2017 amb l'artista d'origen sirià Jwan Yosef i té quatre fills. "Avui em toca curar-me perquè estic molt, molt dolgut. Trobaré la calma, trobaré el silenci necessari per tornar a veure la llum al final del camí", va assegurar el cantant, amb vestit blau i corbata. Al vídeo, Ricky Martin també va donar les gràcies a "tots aquests fans incondicionals" que li han enviat "missatges d'amor, missatges positius".

Desinformació i sensacionalisme

A l'ordre de protecció s'hi han sumat informacions en alguns mitjans de comunicació que apuntaven a una possible condemna de fins a 50 anys de presó contra el cantant en cas que fos declarat culpable. Sobre això, el seu equip legal, format a més de per Monserrate pels advocats Carmelo Dávila i Harry Mansanet, ha criticat que "hi ha hagut molts titulars sensacionalistes sobre aquest assumpte que simplement no es corresponien de cap manera amb els fets". Ricky Martin oferirà aquest divendres i dissabte un concert juntament amb l'Orquestra Filharmònica de Los Angeles al llegendari Hollywood Bowl. Com va dir el seu advocat a Efe, és "molt valent i ha de tirar endavant".

stats