Moda

La Barcelona de Desigual clama tornar a l'estètica dels 2000

La col·lecció 'Reflections' s'ha presentat després de tres anys de remodelació de la marca en una desfilada plena de 'celebrities' i cares conegudes

3 min
Desfilada de Desigual al Port de Barcelona

BarcelonaDesigual s'ha reencarnat. Després de tres anys desenvolupant un pla de remodelació, aquest dijous la marca catalana ha presentat la col·lecció primavera-estiu 2025 a l'espigó de davant de l'Hotel Vela. Els colors càlids, els estampats marca de la casa i una indubtable estètica dels 2000 han estat l'aposta que pretén seduir el públic més jove de la firma, unes generacions que avui ja han tingut una forta presència a la front row amb moltes cares conegudes.

Si a Thomas Meyer, executiu en cap de Desigual, li haguessin preguntat a quina època voldria tornar a viure, indubtablement hauria respost als 2000, l'època daurada de la seva marca. Però com que la moda és cíclica i tot torna, a Meyer no li ha calgut fer un viatge en el temps per tornar a viure l'esplendor dels pantalons de tir baix, els metal·litzats i les bosses de mà hobo. La directora creativa Helena Tejedor ha aconseguit executar a la perfecció la modernització de la marca que va començar el 2021 amb la intenció d'interpel·lar noves generacions i tornar a introduir-se a la indústria de la moda com una marca amb capacitat de competir.

Amelia Gray desfilant per a Desigual.
Hari Nef desfilant per a Desigual.

Els icònics estampats i la irreverència de la firma s'han aliat amb les tendències d'aquesta temporada en forma de transparències, colors càlids i neutres, el texà i dissenys estructurals, una proposta que ha estat mereixedora de l'aplaudiment d'un públic molt selecte i essencialment jove. La model i filla de Michael Jackson Paris Jackson, l'actriu de moda Ester Expósito i la seva amiga i intèrpret catalana Greta Fernández han estat alguns dels noms dels més destacats entre els 350 convidats a la desfilada. També les influencers catalanes Gigi Vives, Nina Urgell, Ariadna Tapia i Maria Bernad, així com l'artista i dissenyadora de la col·lecció SS20 de Desigual, Miranda Makaroff, han estat les amfitriones d'una desfilada marca Barcelona.

El fundador de Desigual, Thomas Meyer, amb una americana que commemora els 40 anys de la marca.

Una passarel·la mediterrània

Si el 92 va ser l'any que Barcelona va mirar al mar, el 2024 es podrà recordar com l'any que gairebé s'hi va tirar. Desigual no ha volgut desaprofitar l'oportunitat de fer referència a l'esdeveniment més important de l'any, la Copa Amèrica, i ha escollit l'espigó de la plaça de la Rosa dels Vents per fer desfilar els seus dissenys, inspirats també en la costa catalana.

Greta Fernández al 'photocall' de Desigual.
Ester Expósito al 'photocall' de Desigual.
Paris Jackson al 'photocall' de Desigual.

Sota el nom de Reflections, l'escenari de la col·lecció ha tingut de fons el reflex del mar Mediterrani i uns panells verticals que feien de mirall per redundar en la mateixa idea. Amb aquest decorat i combinat amb una passarel·la de color groc, les models han desfilat amb el filtre ataronjat dels últims raigs de sol del dia. A més de les celebrities de públic, la presentació de la nova col·lecció també ha tingut cares conegudes damunt de la catifa, com la Model de l'Any 2024, Amelia Gray, i la supermodel de Hollywood Hari Nef.

"L'alegria, la creativitat i la innovació són el denominador comú de la història que ens uneix amb Barcelona. Avui volem escriure un nou capítol de la marca amb aquest esdeveniment, que celebra la nostra herència, el nostre futur i el vincle que tan profundament compartim", ha afirmat el fundador de Desigual, Thomas Meyer, l'any que es compleixen quaranta anys de la inauguració de la seva firma.

Les claus de moda de Miranda Makaroff

L'ARA ha parlat amb l'artista i dissenyadora de la col·lecció SS20 de Desigual sobre les claus de la marca i les tendències de la nova temporada.

¿Com encaixa la nova proposta de Desigual amb els que no s'atreveixin amb els seus icònics estampats?

No han de tenir por. Per exemple, jo sempre he portat molts colors i animal print i, en canvi, avui m'he posat un vestit negre –amb el qual em sento supersexi–, i penso que segueix mantenint l'essència de Desigual.

Desigual s'ha sumat a la tendència del silent luxury?

Penso que el que ha aconseguit Desigual amb aquesta col·lecció és tenir un ventall de possibilitats diferents per vestir-se. Ha de poder ser compatible un vestit negre com el que porto amb un vestit de colors al costat a la mateixa botiga. Hi ha espai per a tot.

Al llarg del temps Desigual ha reivindicat la moda dosmilera i enguany pot tenir la seva oportunitat d'or. L'estètica dels dos mil ha tornat?

Per a mi l'estètica dels dos mil ja va tornar fa bastant de temps, i penso que és molt notori que aquests estilismes s'hagin colat a les grans passarel·les com la d'avui.

Va fer el disseny de la col·lecció del 2020. ¿Veient una desfilada com la d'avui torna a sentir el cuquet de tornar-se a posar en el món de la moda?

Doncs la veritat és que sí, i avui ho he pensat força vegades. Ara faria coses molt diferents i em venen al cap un munt d'idees, però com que a hores d'ara estic més centrada en l'art ja em va bé disposar de tot el temps que tinc. Dissenyar una col·lecció és una feinada!

stats