Alec Baldwin

Cas Alec Baldwin: l'armera del rodatge de 'Rust', declarada culpable d'homicidi imprudent

Hannah Gutierrez-Reed, de 26 anys, s'enfronta a una pena de fins a un any i mig de presó per la mort accidental de Halyna Hutchins el 2021

ARA
2 min
Hannah Gutierrez Reed

Hannah Gutierrez-Reed, la supervisora d'armes de la pel·lícula Rust, ha estat declarada culpable aquest dimecres per la mort accidental de Halyna Hutchins, la directora de fotografia del film. El jurat de Santa Fe, Nou Mèxic, ha fet públic el seu veredicte després de més de dos anys del tret que va matar tràgicament Hutchins en un assaig durant el rodatge del film. Gutierrez-Reed s'enfronta a un any i mig de presó i la seva defensa ja ha anunciat que recorrerà contra la sentència. Aquesta resolució no implica que Alec Baldwin s'estalviï anar a judici: l'actor i productor, qui va disparar el revòlver, s'haurà de presentar davant dels tribunals el pròxim 9 de juliol.

L'armera i responsable del protocol de seguretat ha estat la primera persona jutjada pel cas, i ha estat considerada per la fiscalia com "la principal culpable" del tiroteig accidental del 21 d'octubre del 2021. Gutierrez-Reed va ser qui va carregar la pistola que va disparar Baldwin al rodatge. En concret, una bala del calibre 45 va matar Hutchins i va ferir el director de la pel·lícula, Joel Souza. El jurat ha decidit que l'armera va actuar de manera negligent i no va comprovar que la munició del revòlver no fos real, la qual cosa implica que l'homicidi involuntari va ser una "conseqüència previsible" dels seus actes.

La fiscal especial del cas ha determinat que les accions de l'acusada constituïen un "incompliment sorprenent" del protocol de seguretat fixat per gravar escenes amb armes en la indústria cinematogràfica. De fet, la mateixa armera va ser acusada de consumir cocaïna durant el rodatge de Rust i d'haver manipulat proves intentant amagar les drogues durant els registres policials que es van fer al set del film. Tot i això, Gutierrez-Reed ha estat absolta d'aquest càrrec addicional per falta de proves.

La defensa legal de l'armera s'ha basat a consignar reduccions en despeses en matèria de seguretat en el rodatge de Rust, i que això va provocar en Gutierrez-Reed una càrrega de feina excessiva i la consegüent falta de dedicació a les armes i la munició. El judici ha durat dues setmanes i ha inclòs testimonis com el del mateix director del film, Joel Souza; el primer ajudant de direcció, Dave Halls –qui va acceptar un acord de culpabilitat per evitar anar a presó–, l'armer i padrastre de Gutierrez-Reed i representants de l'empresa proveïdora dels cartutxos.

stats