Gent 14/05/2021

La causa d'agressió sexual que pesa contra Kevin Spacey podria ser desestimada perquè el denunciant no es vol identificar

L'home, conegut com C.D., assegura que no podria suportar la pressió mediàtica si es revelés el seu nom

2 min
Gent Kevin Spacey no anirà a judici  per una acusació d’assetjament del 2016

BarcelonaLa demanda civil contra l'actor Kevin Spacey, al qual s'acusa d'haver agredit sexualment un adolescent en la dècada dels 80, pot ser desestimada després que els advocats del denunciant hagin comunicat al jutge aquest dijous que el seu client no ha volgut identificar-se. Segons informa la CNN, un jutge federal va dictaminar la setmana passada que la presumpta víctima de l'agressió, identificat en documents judicials amb les inicial C.D. i que al·lega que Spacey el va agredir sexualment quan tenia 14 anys, ha de revelar la seva identitat públicament. El jutge Lewis A. Kaplan va determinar que el públic té un interès legítim per conèixer la identitat del denunciant, i ha assenyalat en aquest cas "que l'interès es magnifica perquè C.D. ha fet les seves acusacions contra una figura pública".

No obstant això, els advocats de la víctima van presentar una carta dijous davant del tribunal informant el jutge de la decisió del seu client i van demanar el sobreseïment del cas pel que fa a C.D. "Com havíem informat prèviament al tribunal, C.D. creu que no podrà resistir l'escrutini i la intrusió en la seva vida si es revela la seva identitat en aquest assumpte", van escriure els advocats Richard M. Steigman i Peter J. Saghir. "De fet, fins i tot la mateixa decisió d'aquest tribunal sobre aquest tema ha provocat múltiples informes de notícies en tots els mitjans de comunicació, tant a nivell nacional com internacional. La sobtada atenció no desitjada que provocarà la revelació de la seva identitat és simplement massa per a ell ", han precisat els lletrats.

Spacey en una imatge promocional de la sèrie 'House of cards', on era protagonista al costat de Robin Wright

L'actor Anthony Rapp, que es va unir a C.D. en aquesta demanda civil contra Spacey, al·lega que l'actor li va fer insinuacions sexuals no desitjades quan tenia 14 anys, segons la denúncia. L'incident suposadament va passar a la casa de l'actor el 1986. Els advocats també van escriure que pretenen demanar que C.D. sigui eliminat del cas existent al costat de Rapp i aturar la tramitació d'aquesta demanda mentre apel·len. El 2017, Spacey es va disculpar pel que ha dit que "hauria estat un comportament ebri profundament inadequat", després que Rapp fes les acusacions, però va afegir: "Honestament, no recordo la trobada".

Guanyador de dos Oscars pel seu treball en les pel·lícules The usual suspects (1995) i American beauty (1999) i considerat com un dels millors intèrprets de la seva generació, Spacey va veure com la seva carrera es va ensorrar després de les nombroses acusacions d'agressió sexual en contra seva que van sortir a la llum gràcies a l'impuls del moviment #MeToo.

stats