Una cinquena dona acusa l'actor Chris Noth d'abusos sexuals

Es tarcta de la cantant Lisa Gentile, que en una roda de premsa ha explicat que els fets es van produir l'any 2002

2 min
Chris Noth en una escena de 'The good wife'

BarcelonaUna cinquena dona ha acusat d'abús sexual l'actor Chris Noth, popular pel seu paper de Mr. Big a la sèrie Sexe a Nova York. L'actor va rebre el 1995 una ordre d'allunyament després d'amenaçar de mort la seva exnòvia. La setmana passada, dues dones més van acusar l'actor de dos incidents separats que suposadament van tenir lloc el 2004 i el 2015, el primer a Los Angeles i el segon a Nova York, segons un article publicat pel diari The Hollywood Reporter. En la resposta, Noth no va negar les trobades, però va afirmar que van ser "consensuades". "Les acusacions contra mi fetes per persones que vaig conèixer fa anys, fins i tot dècades, són categòricament falses. Aquestes històries podrien haver estat de fa 30 anys o de fa 30 dies. No sempre significa no. Aquesta és una línia que no he creuat", va dir en declaracions a la cadena de notícies CNN.

Després d'aquesta publicació, una tercera dona, que va parlar en condició anònima, va explicar al diari The Daily Beast que va ser assaltada sexualment per l'actor a Nova York l'any 2010, quan ella tenia 18 anys i ell 55. A més, una actriu suplent de Sexe a Nova York va publicar una carta al mitjà The Independent en què assegurava que el comportament de Noth al rodatge era "indecent" i "tòxic", ja que assetjava les actrius i els demanava que entressin al seu camerino.

La cinquena dona que ha acusat Noth és la cantant Lisa Gentile, que en una roda de premsa ha dit que el 2002 l'actor la va forçar a mantenir relacions sexuals i que després de la negativa va començar a fer-li petons i tocar-li els pits. "Intentava parar-lo", ha afirmat Gentile. Segons la cantant, Noth va trucar-li l'endemà per demanar-li que "no expliqués a ningú allò de la nit anterior", ja que si ho feia "arruïnaria la seva carrera i la posaria a la llista negra de la indústria".

Després de les acusacions, alguns internautes han rescatat uns documents judicials en què es va imposar una ordre d'allunyament entre l'actor i la seva exnòvia, Beverly Johnson, que va assegurar que l'havia amenaçat de mort i agredit físicament el 1995. Per part seva, les protagonistes de Sexe a Nova York, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis, han lamentat les acusacions d'abús sexual contra el seu company de repartiment i han donat suport a les suposades víctimes en un comunicat. Les actrius han tornat a reunir-se per estrenar And just like that..., una sèrie que serveix com a continuació de Sexe a Nova York en què el personatge de Noth mor en el primer episodi, rodat molt abans que sortissin a la llum les acusacions. Així mateix, l'agència que representava l'actor ha rescindit el seu contracte i la sèrie en què participava actualment, The equalizer, no tornarà a comptar amb ell per a nous episodis, ha confirmat la cadena CBS.

stats