El podcast de Corinna

Corinna revela com Joan Carles I li va demanar matrimoni amb un anell "gegantí" que ella procurava no posar-se

En el darrer capítol del seu podcast, anomenat 'Envidia', l'examant del rei emèrit espanyol assegura que Sofia la va enxampar a la Zarzuela

5 min
El rei emèrit Joan Carles I i la sexa examant Corinna Larsen .

BarcelonaEl tercer lliurament del pòdcast amb què Corinna Larsen revela tota mena d'intimitats sobre la seva extinta relació amb el rei emèrit espanyol Joan Carles I s'ha publicat avui amb un títol provocador: Envidia. Sota aquest epígraf, una de les amants del rei emèrit d'Espanya més conegudes pel seu affaire explica que quan portava cinc anys de relació amb el monarca aquest li va fer una proposta que hauria canviat el panorama reial espanyol: li va demanar matrimoni.

Segons el testimoni de Larsen, Joan Carles li va enviar una postal des de Miami en què es podia veure l'skyline de la ciutat i que va ser el preludi d'aquella petició. "Àngel meu, compto les hores i els segons per veure't, tenir-te entre els meus braços, cuidar-te, necessitar-te, adorar-te...", li va escriure el monarca. La petició, però, no es va fer fins al gener del 2009, quan allò per a ella ja no era cap sorpresa, ja que dos mesos abans li havia demanat la mà al seu pare. "Era un diamant tallat en forma de maragda amb dos diamants de forma triangular al lateral, un disseny d'anell de compromís molt clàssic. Una aliança de platí". Així descriu Corinna al pòdcast l'anell que ell li va regalar durant un sopar íntim. Un anell de promesa que al pòdcast de qualifica de "gegantí".

"La conversa de «tant de bo em pogués casar amb tu» va començar el 2005. M'encantaria fer-ho demà", recorda Corinna que li deia l'aleshores rei Joan Carles, que finalment no va concretar la petició fins que la relació "era completament seriosa". "Òbviament, ell continuava casat i sempre m'ho vaig prendre com un senyal del molt que jo significava per a ell. Diria que va ser més simbòlic que vinculant", diu la dona de negocis alemanya, que afegeix que l'emèrit fins i tot explicava la petició de matrimoni als seus amics. "Vaig ser molt, molt discreta en públic, només ho sabien un petit nombre de persones a Espanya, amics íntims del rei. Si teníem un sopar amb els seus amics el cap de setmana, llavors sí que em posava l'anell. Ell n'estava molt orgullós. Totes les esposes el volien veure. No me'l posava en reunions que poguessin provocar rumors en l'entorn de palau", afegeix.

L'"enveja" de Sofia

Corinna no s'està de res en el seu pòdcast a l'hora d'assenyalar la conducta agressiva de la reina Sofia en relació amb ella des del primer moment en què va començar a fer-se amb el cap d'estat espanyol. "Tenia un control total sobre Marta Gaià, crec que el fet que jo fos internacional i no visqués allí perquè viatjava de forma totalment independent pel món els va desconcertar i els posava tremendament incòmodes", assegura Corinna, que interpreta la situació del matrimoni dels reis espanyols com una ficció que s'ensorrava sense aturador. "Crec que van fingir durant anys i, en la meva humil opinió, aquella fina capa de dolça harmonia s'estava tornant més i més prima, mes a mes", relata l'examant de Joan Carles, que afegeix que entre les amants suposadament ha tingut el monarca hi havia "les dones accessori, que eren mers objectes de fantasia i passió", i ella, que va arribar a tenir una situació més seriosa.

De la ira de Sofia contra Corinna n'hi va haver una primera evidència el dia que l'alemanya va acceptar un tour per la Zarzuela ofert pel rei Joan Carles i en el qual hi havia també convidat un director d'orquestra amic d'ella. "Havia sentit parlar sobre com podia ser d'hostil la reina Sofia i com estava d'obsessionada amb aquesta relació [de Joan Carles amb Corinna]. Així que tenia bastanta por de posar un peu al palau a menys que tingués cent per cent segur que la visita no interferiria amb la seva presència [de Sofia]. També per respecte, perquè no volia muntar cap escena", rememora Corinna, que afegeix que el rei li va dir que la reina no era a casa aquell dia.

Però les garanties de Joan Carles van resultar falses. "Tot va passar en un segon, les portes es van obrir de cop i la reina Sofia va irrompre a l'habitació amb cara de fúria... Va saludar els invitats i després em va assenyalar a mi", assegura l'examant de Joan Carles de Borbó, que concreta que la reina li va dir: "Sé qui ets". "El rei semblava totalment desconcertat i incapaç de respondre a l'hostilitat que estava tenint lloc davant de la mirada d'altres persones. Va ser una escena bastant vergonyosa per a tots els que érem en aquella sala. Crec que no és una actitud digna per a algú de la seva edat. No era necessari, la veritat. El que va provocar allò és que sentís encara més llàstima per ells", explica Corinna, que afegeix: "Probablement estava defensant el seu territori".

La venjança

El fet que Sofia fos conscient que Corinna no era només una aventura més del seu marit va fer que esperés el seu moment per venjar-se. Com que Corinna no va tornar mai més a la Zarzuela després del numeret, aquest moment es va produir el 2006, quan Sofia va sumar-se al viatge que el rei va fer a Riad, la capital de l'Aràbia Saudita, a darrera hora. Era un viatge al qual Corinna també anava perquè s'havia de tancar un acord per construir un tren al desert i ella col·laborava amb el rei emèrit en totes aquestes qüestions. "Crec que a l'últim minut ella es va adonar que jo hi seria, així que va decidir afegir-se al viatge", afirma Corinna, que assegura que la seva missió era signar "un dels acords i contractes més importants d'Espanya", un negoci que diu que finalment no va sortir bé i que durant el viatge ella va ser obligada a estar tota l'estona allotjada amb els homes i no amb les dones, cosa inaudita a l'Aràbia Saudita. Finalment, després del viatge fallit, a Corinna se li va impedir pujar a l'avió de tornada.

Va tornar sola fins a Londres i va demanar explicacions a Joan Carles, però l'única resposta que va saber donar el rei emèrit va ser arronsar les espatlles. "Crec que [Sofia] es va adonar de tot l'afecte que el rei sentia pels meus fills i, llavors, allò es va traduir en el fet que [els fills de Corinna] van començar a estar exclosos de les festes d'aniversari d'altres nens", relata l'examant reial, que explica que Sofia es va preocupar de trucar a tota l'aristocràcia de Londres perquè evitessin Corinna. "Vaig sentir una clara hostilitat per part de la gent que duia els nens al mateix col·legi i això em va resultar bastant difícil de gestionar", lamenta Corinna.

Però si de venjances també va el capítol, no és menor la que Corinna infligeix al rei emèrit quan avança que ell li era infidel a ella en un moment molt complicat de la seva vida. Segons declara, després que ella passés vuit mesos cuidant el seu pare perquè estava malalt d'un càncer terminal, quan es van tornar a veure amb Joan Carles I, aquest li va retreure que havia estat molt poc disponible per a ell. "[Després del funeral del seu pare, a Frankfurt] Quan vaig arribar Madrid molt trista, el rei, en una conversa, menciona alguna cosa sobre que no havia estat disponible durant aquells vuit mesos de la malaltia del meu pare. I que havia estat veient-se amb algú altre", diu Corinna, que dona el nom de l'altra dona: Sol Bacharach, amb la qual diu que llavors portava tres anys. "Amb el temps no només vaig tenir clar que estava portant una doble vida sinó que portava una vida quíntuple", diu Corinna, que sobre la seva relació es pregunta: "¿Alguna cosa de tot allò va ser veritat o era tot un espectacle?".

stats