Concurs

Cuina japonesa: el cuiner Brendan Ferrero, del restaurant Os-kuro, és el segon millor 'sushiman' de tot l'Estat

La Llotja de Barcelona va acollir el certamen, que està organitzat per la marca de tonyina vermella de l'Ametlla de Mar Balfegó

2 min
El tercer Itamae Balfegó, a la Llotja de Barcelona

BarcelonaEl restaurant Os-kuro, dins de l’Hotel Claris de Barcelona (carrer de València, 271), acaba d’aconseguir una fita que marca la qualitat de les seves elaboracions. El cuiner Brendan Ferrero és el segon millor sushiman de tot l’Estat. En la primera posició se situa Sergio Solís, del restaurant Ta-Kumi de Màlaga, que en els pròxims mesos competirà a la lliga europea com a representant de l'estat espanyol. Així ho va confirmar la tercera edició d'ITAME Balfegó, el concurs per a professionals del sushi que per primera vegada se celebra a Barcelona.

L'espai escollit per al concurs va anar en consonància amb la temàtica marina: la diada dedicada a la fusió de la gastronomia japonesa i la mediterrània va tenir lloc a la Llotja de Mar de Barcelona i la seva gran sala medieval. "Aquesta és la tercera edició d'un somni que vol fer valdre la gastronomia nipona amb un producte mediterrani i tan espectacular com és la tonyina", va dir Juan Serrano, CEO de Balfegó. Per això, la responsabilitat de decidir qui és el millor sushiman de l'Estat va caure en un jurat de prestigi format per Hideki Matsuhisa, el primer cuiner de sushi amb estrella Michelin, del restaurant Koy Shunka; Fabiola Lairet, de Robata i Monster Sushi; Yoshikazu Yanome, de Kaido Sushi Bar, i Hugo Muñoz, d’Ugo Chan.

Joaquim Clos, propietari de l’Hotel Claris, i l’equip del restaurant Os-kuro

"Els valors japonesos com l'esforç i la humilitat són els pilars que hem respectat durant les cinc generacions de pescadors", va dir el cocreador de l'empresa de l'Ametlla de Mar, Manel Balfegó. En el camí de professionalitzar i difondre el coneixement sobre la tonyina vermella del Mediterrani, durant tot el dimarts –i coincidint amb el Dia Mundial del Sushi–, es van oferir per primera vegada en la jornada de l'ITAMAE formacions especialment dirigides a professionals del sector. També es va incloure una variada programació amb tallers interactius, classes magistrals impartides per xefs reconeguts i exhibicions de productes com el wasabi de proximitat de Yamaaoi, cultivat al Montseny. Durant la jornada hi van assistir més de 700 persones, entre les quals la cònsol general del Japó a Barcelona, Akiko Shikata.

stats