Cinema

David Verdaguer parla de la ruptura amb Maria Rodríguez: "Separar-se i ser d'esquerres és molt difícil"

A la catifa vermella dels premis Feroz van preguntar a l'actor sobre el canvi de rols en una parella després de la seva separació

2 min
David Verdaguer i Maria Rodríguez durant la promoció de la pel·lícula 'Els dies que vindran'

BarcelonaDe premis en premis i d'entrevistes en entrevistes. David Verdaguer s'ha convertit en un dels intèrprets més sol·licitats pels mitjans després de guanyar el Gaudí, el Feroz i el Goya al millor actor per la pel·lícula Saben aquell. Però tot i les intervencions més que sovintejades a mitjans i catifes vermelles, el de Malgrat de Mar havia aconseguit esquivar una de les preguntes que feia temps que interessava el públic: la seva separació de l'actriu Maria Rodríguez. Però aquest dimecres, un periodista d'Europa Press va aconseguir encabir la pregunta, que Verdaguer va entomar amb tota naturalitat.

Quan el 4 de febrer va haver d'agrair el Gaudí dalt de l'escenari, l'enginy i la tendresa de l'actor van aconseguir esvair qualsevol mena de rumor. "Estàvem jugant i pintant amb la meva filla Lupe i li vaig preguntar «tu, quan et passen coses boniques, a qui t'agrada agrair-les?", i vam coincidir bastant". La Lupe, segons explicava Verdaguer, li va respondre que l'agrairia "a la mami, al papi, als abus i als avis", i així va continuar una llista de familiars que Verdaguer va subscriure, a més d'afegir els companys de rodatge de la pel·lícula Saben aquell. Tot i la dedicatòria indirecta a la seva exparella, l'absència de l'actriu i mare de la Lupe, Maria Rodríguez, s'ha anat fent més present a cada catifa vermella a la qual Verdaguer assistia en solitari.

La discreció que ha caracteritzat Verdaguer i Rodríguez ha fet que la ruptura quedés en un segon pla. Però aquest dimecres, a la catifa vermella del festival de cinema de Màlaga, un periodista d'Europa Press va deixar caure com va poder la pregunta que feia temps que surava sobre l'estat sentimental actual de la parella. Verdaguer, amb tota la naturalitat i tranquil·litat que el caracteritza, va respondre: "Amb la Maria estem molt bé, després de tot". El periodista, però, va tornar a insistir.

"La separació és molt difícil, però estem molt bé i molt feliços", va afegir Verdaguer, fent explícita la fi de la unió amb l'actriu amb qui va gravar Els dies que vindran. L'actor es va acabar desfent de l'ambient depriment que s'havia generat: "Jo crec que separar-se i ser d'esquerres és molt fotut. Perquè vols fer les coses bé i costa". Aquesta va ser la resposta que va donar l'actor que interpreta el paper d'Eugenio a la pel·lícula de David Trueba quan el periodista va preguntar-li per com canviaven els rols després de la separació.

stats