Eurovisió assegura que el grup Maneskin no va consumir cocaïna

El cantant s'ha sotmès a un test voluntari de drogues

ARA
2 min
Maneskin, en el moment d'alçar el trofeu

BarcelonaLa victòria de Maneskin al festival d’Eurovisió va quedar enterbolida per la sospita que un dels integrants de la banda italiana de rock esnifava una ratlla de cocaïna: les càmeres van recollir un moment en què, mentre eren a l’anomenada green room, un dels integrants acostava molt la cara a la taula durant uns segons i la desplaçava uns centímetres. La imatge es va viralitzar fins al punt que al compte d’Instagram del mateix grup es va negar efusivament aquesta possibilitat: “Estem commocionats pel que estan dient algunes persones que en Damiano consumia drogues. Estem en contra de les drogues i mai hem fet servir cocaïna. Estem disposats a passar qualsevol test perquè no tenim res a amagar”.

I, efectivament, Eurovisió emetia un comunicat hores després en què assegurava que, amb la prova feta, es podia concloure que el grup no va consumir droga: “Arran dels comentaris que asseguraven que es va consumir droga a la green room, la UER, a requeriment de la delegació italiana, ha practicat una revisió exhaustiva de tots els fets, incloent-hi totes les imatges disponibles. A més, el cantant de la banda Maneskin es va sotmetre de manera voluntària a un test de detecció de drogues que ha donat negatiu”.

Els organitzadors consideren que l'afer està tancat, però no deixen d’assenyalar els problemes associats al consum immediat de notícies sense contrastar: “Estem alarmats perquè especulacions inacurades hagin generat fake news i això hagi eclipsat l’esperit i el resultat de l’esdeveniment, i que tot plegat hagi afectat negativament la banda”.

La UER reitera la felicitació a Maneskin i passa simbòlicament el relleu a la RAI, perquè Itàlia –com a país vencedor– serà l’encarregat d’organitzar la pròxima edició del certamen. 

Les votacions d’Eurovisió dissabte a la nit van reunir una mitjana de 637.000 catalans davant el televisor, per a un espectacular share del 34,2%, amb el qual La 1 no va tenir cap problema per coronar-se com la cadena més vista de dissabte. A Espanya, els resultats van ser de 4.515.000 seguidors, un 34,1%. Són uns resultats lleugerament inferiors als obtinguts l’any passat.

stats