Infància
Gent Famosos 14/06/2023

Aitana explica que va patir 'bullying': "M'enganxaven xiclets als cabells"

La cantant també ha revelat la por que sent per culpa dels paparazzis

3 min
Aitana Ocaña durant la presentació de 'La última'

BarcelonaDesprés del seu pas per Operación Triunfo 2017 Aitana Ocaña va deixar de ser una desconeguda per convertir-se en una estrella del pop. La de Sant Climent de Llobregat està promocionant el seu nou tema, Las babys, i durant una de les entrevistes que li han fet ha revelat que de nena va patir bullying, però que mai ho va explicar als seus pares. "A l'escola de música m'enganxaven xiclets als cabells i deien que tenia polls perquè la gent no s'acostés a mi", ha revelat al podcast de la marca Nude project. La cantant, que ha qualificat el bullying que va patir de baixa intensitat, ha recordat que quan la seva mare li rentava els cabells es trobava amb xiclets i ella deia que se'ls havia enganxat ella mateixa.

"El que em va passar a mi no és res en comparació al que pateixen alguns nens, però crec que és bo conscienciar i educar sobre aquest tema. Tinc molts cosins petits i sempre els pregunto com estan a l'escola. És un tema molt difícil", ha dit. Aitana ha aprofitat l'entrevista per parlar de salut mental i ha defensat anar al psicòleg si es tenen els mitjans econòmics per fer-ho. "Anar al psicòleg és car i no tothom s'ho pot permetre", ha reconegut la cantant, que diu que va anar a teràpia per recomanació de la seva cosina, que és la seva mànager.

La vocalista ha detallat que l'assetjament li va provocar unes inseguretats que van empitjorar quan va entrar a l'institut. "Jo sempre havia sigut molt segura i, fins i tot, una mica manaire. De cop em vaig adonar que m'havia d'integrar en un nou grup i que d'alguna manera els havia d'agradar perquè fossin amigues meves. La meva personalitat va canviar per intentar agradar", ha detallat. La necessitat d'aconseguir el beneplàcit del seu entorn també ha tingut conseqüències en la seva carrera professional, perquè inicialment intentava tenir opinions molt neutrals que no molestessin a ningú.

Més enllà del bullying que va patir, Aitana ha reconegut que ho passa especialment malament quan la persegueixen els paparazzis. "Literalment, passo por", ha dit la cantant, que ha assegurat que no hi ha dia que no tingui un fotògraf al darrere. "Fa cinc dies em van perseguir quatre cotxes i jo no sabia ben bé per què. Em preguntava: «¿Ara mateix què està passant a la meva vida perquè passi això?» Realment, no sé per què els interessa tant la meva vida sentimental".

Aitana també ha explicat que està en una nova fase professional en què es vol endinsar en la música electrònica. És per això que ha organitzat una sèrie de festes en les quals ha fet els seus primers intents com a DJ, una nova faceta per la qual ha rebut crítiques. "Em va fer molta ràbia perquè molta gent va dir que a la primera festa jo només havia premut el play i llavors havia sonat la música. Jo feia tres mesos que entrenava amb el meu professor, DJ Merca Bae, que és increïble i molt perfeccionista", ha assegurat.

Al podcast Aitana també ha parlat de mites sobre la indústria de la música, com ara la presència constant de drogues. La cantant ha assegurat que és conscient que en els ambients que freqüenta hi ha substàncies, però que mai ha vist ningú consumint. "Et juro pel meu pare i la meva mare que mai he vist ningú davant meu fotent-se res", ha assegurat la cantant, de 23 anys.

stats