Cinema

Barry Keoghan, despullat, protagonista del número de 'Vanity Fair' dedicat als actors de Hollywood que més triomfen

L'actor irlandès, protagonista de 'Saltburn', és una dels intèrprets més de moda segons la revista

2 min
Barry Keoghan a la pel·lícula 'Saltburn'

BarcelonaArran de la seva actuació a la polèmica Saltburn, l'irlandès Barry Keoghan s'ha convertit en un dels actors de l'any. Precisament per això ha estat triat per protagonitzar la mítica portada que cada any Vanity Fair dedica als actors de Hollywood que estan més de moda i que enguany arriba a la seva 30a edició. En aquest número, que s'acaba de publicar, Keoghan comparteix protagonisme amb altres estrelles com Bardley Cooper, Natalie Portman o Pedro Pascal. La seva presència, però, té un detall singular: és l'únic que apareix despullat en el vídeo de promoció, en clara referència a un dels moments més destacats de la seva actuació a Saltburn, pel·lícula que es pot veure a Amazon Prime.

A l'entrevista que li fa la revista, Keoghan, nominat al Globus d'Or i al Bafta pel seu paper de l'arribista Oliver Quick, confessa que comparteix amb el seu personatge el gust de ballar nu per casa (l'escena de la pel·lícula ha tornat a posar de moda la cançó Murder on the dance nfloor, de Sophie Ellis-Bextor). "Sí que ballo despullat a casa [riu]. Tio, tothom ho fa. Tots cantem a la dutxa. Tots fem ximpleries quan estem sols i ens sentim lliures. Això sí que és una cosa amb la qual em vaig identificar", explica en referència al seu personatge. Sobre la fascinació que ha provocat el seu nu a Saltburn, l'irlandès assegura no sentir-se cosificat. No ho hauria fet si no hagués estat preparat per fer-ho, o si no hagués estat obert a rebre la resposta de la gent. Crec que demostra un grau de maduresa a l'ofici, i si la història ho justifica i serveix perquè la trama avanci, per què no fer-ho? Si t'hi fixes, al cinema europeu hi sol haver moltes escenes amb nus i no és que se li doni tanta importància, la veritat. Però crec que és veritable art. De debò que ho és", argumenta.

En la conversa, l'actor també celebra el bon moment que estan vivint els intèrprets irlandesos a Hollywood. A part del seu èxit, també s'hi ha de sumar el de Cillian Murphy, nominat a l'Oscar per Oppenheimer, i el de Paul Mescal i Andrew Scott, que junts protagonitzen Desconocidos.

Una altra de les protagonistes d'aquest número és Jenna Ortega, coneguda arreu del món pel seu paper a la sèrie Miércoles, de Netflix. L'actriu llatina està treballant amb Tim Burton en la seqüela de Bitelchus, on interpretarà la filla del personatge que en el seu dia va encarnar Winona Ryder. Ortega està encantada amb poder continuar la història i es mostra com una ferma defensora de les històries fosques. "La gent necessita tornar a veure pel·lícules rares, estranyes, fora del comú. Hem de donar a conèixer noves idees artístiques i creatives a la generació més jove, que sempre està amb el telèfon a la mà. Com més estrany sigui, més gent ho podrà veure, i crec que probablement farà molt pel cinema en general", assegura Ortega, de 21 anys.

stats