Batalla judicial
Gent Famosos 25/10/2022

Condemnen a dos anys i mig de presó Angela Dobrowolski

Un jutjat de Barcelona ha considerat l'exdona de Josep Maria Mainat culpable d'un dels tres judicis que tenia pendents amb el productor televisiu

2 min
Ángela Dobrowolski durant l'entrevista al programa 'En el punto de mira', de Cuatro

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha condemnat a dos anys i mig de presó Angela Dobrowolski, exdona del productor televisiu i exmembre de la Trinca Josep Maria Mainat, per cobrar 4.100 euros del compte d'aquest falsificant la seva signatura en dos xecs bancaris. En la sentència, que no és ferma, el jutjat penal número 1 de Barcelona imposa així mateix una multa de 1.800 euros per aquest fet a l'exdona de Mainat, que també està processada per haver intentat assassinar-lo administrant-li una sobredosi d'insulina el juny del 2020, mentre dormia.

La jutge considera que hi ha indicis suficients que Dobrowolski es va apropiar l'agost del 2020 d'un talonari de xecs del seu marit, amb qui ja no convivia perquè estaven en tràmits de separació, amb la finalitat d'"aconseguir un injust profit patrimonial". D'aquesta forma, sense l'autorització de Mainat, la processada va omplir un dels xecs "a mà" i va falsificar la signatura del seu exespòs, al mateix temps que feia la seva germana beneficiària del document.

La mateixa acusada, afegeix la sentència, va acudir el 7 d'agost a una sucursal bancària de l'avinguda de la República Argentina de Barcelona a cobrar el xec falsificat, per a la qual cosa va exhibir el DNI de la seva germana i va simular la seva signatura en el revers del document. Dies després, sosté la jutge, Angela Dobrowolski va falsificar un segon xec a favor de la seva germana per un import de 2.900 euros, falsificant la signatura de Mainat i simulant que havia estat expedit pel productor televisiu amb data 10 d'agost del 2020. El 13 d'agost del mateix any, tres dies després, l'acusada va tornar a la mateixa sucursal bancària on havia acudit a cobrar el primer xec falsificat i va aconseguir cobrar el segon presentant igualment el DNI original de la seva germana i imitant la seva signatura en el dors del document.

El productor de televisió Josep Maria Mainat i la seva exdona, Angela Dobrowolski, al judici sobre la presumpta falsificació de xecs a nom d'ell per part d'ella.

En el judici, que es va celebrar la setmana passada, Mainat es va retirar com a acusació particular del cas al·legant que el banc en el seu moment li va retornar els diners cobrats de forma fraudulenta i que prefereix centrar-se en el procés obert pel seu suposat intent d'assassinat. Dobrowolski, que té una altra causa oberta per enviar missatges de mòbil a Mainat malgrat que el jutjat que la investiga per intent d'homicidi li havia prohibit contactar amb ell, ja va acceptar una condemna de 17 mesos de presó pels delictes de trencament de mesura cautelar i violació de domicili a l'intentar accedir a casa del productor el gener de l'any passat escalant-ne la tàpia.

stats