A judici

"Ho va escriure una amiga": Angela Dobrowolski es desentén de les amenaces enviades a Josep Maria Mainat

Josep Maria Mainat ha volgut subratllar que ha comparegut al judici com a testimoni i no com a denunciant

3 min
Judici a Àngela Dobrowolski, 19 de març

BarcelonaAngela Dobrowolski seu de nou al banc dels acusats, després que hagi tornat a estar citada a judici per un trencament de condemna. Els fets pels quals aquest dimarts ha comparegut al jutjat penal número 6 de Barcelona es remunten al 22 de març del 2022, quan tot i tenir una ordre d'allunyament que li impedia també comunicar-se amb el seu exmarit, Josep Maria Mainat, va enviar-li un correu on "l'increpava i denigrava de forma reiterada", segons assegura la Fiscalia. Tot i que totes les proves l'assenyalaven com a culpable, Dobrowolski no ha reconegut l'autoria del correu i ha assenyalat una amiga seva com a responsable del missatge.

Després de la temptativa d'assassinat, d'intentar accedir a l'habitatge del seu exmarit per la teulada i els sis robatoris en cases habitades i la falsificació dos xecs bancaris, Dobrowolski ha sortit de la presó de Wad-Ras, on compleix condemna per aquest últim delicte, per tornar a respondre en seu judicial. Allà s'hi ha trobat Josep Maria Mainat, que el dia del seu sant també ha estat citat al jutjat penal número 6 de Barcelona com a testimoni. En el judici, que no ha arribat als tres quarts d'hora, Dobrowolski s'enfrontava a una pena d'un any de presó pel trencament de la mesura cautelar, que ja responia a un trencament de condemna anterior.

Aquests fets van tenir lloc fa gairebé dos anys, el 22 de març del 2022, quan Josep Maria Mainat va rebre un correu des de l'adreça de l'acusada que portava per títol "Escóndete, patético maricón". En el text, escrit en castellà, s'increpava el productor de televisió i es feia menció de diferents vivències comunes que van donar lloc a la separació i a posteriors incidents entre tots dos. Precisament ha estat l'idioma del correu un dels arguments utilitzats per la defensa de la denunciada per justificar que l'autoria del text no era de Dobrowolski, natural d'Alemanya.

L'estratègia seguida per l'Angela s'ha basat en defensar que el missatge escrit en castellà, i enviat des d'una adreça de correu de la qual ella és titular, no havia estat escrit per ella. De fet, el mateix Mainat ha reforçat aquesta versió afirmant que la comunicació entre l'exparella "era el 90% de les vegades en català". Segons la denunciada, feia temps que no utilitzava aquella adreça de correu i, en tot cas, les contrasenyes del compte de mail "les tenia una amiga" seva anomenada Isabel. L'acusada ha explicat que aquesta amiga de confiança "no era conscient del perjudici que podia tenir aquell correu" per a ella.

El text sí que era escrit per Dobrowolski

Quan l'advocada defensora de Mainat, Olga Tubau, s'ha sorprès per la quantitat de detalls que Isabel coneixia de la relació de l'exparella, Dobrowolski ha respost que "en una altra època de la seva vida" sí que va escriure aquell text, però que en cap cas el va enviar ella. El músic ha volgut destacar que la seva compareixença era com a testimoni i no com a denunciant, ja que la demanda que va interposar és per "fets molt més greus", ha recalcat. "El motiu pel qual em sentia amenaçat era perquè la seva parella actual em deia que ella venia molt alterada a casa i que volia entrar. Ella va arribar a dir que volia venir a casa meva amb una espasa", i tot seguit Mainat ha tret ferro a l'assumpte.

De fet, ha estat aquest dimarts al matí quan l'exparella s'ha retrobat després que Mainat decidís comparèixer al judici. Aquesta mateixa escena també hauria hagut d'ocórrer el 25 de gener, quan l'Angela havia de ser jutjada per un delicte d'agressions. Però l'exintegrant de La Trinca no va assistir a la cita, tot i tenir l'obligatorietat de presentar-se com a denunciant, i el judici va ser suspès (i Mainat va rebre una multa de 500 euros). Però el reguitzell de vistes legals no s'acaba aquí. Dobrowolski entrarà en una altra sala judicial el 15 de juliol, on s'enfronta a una condemna de 16 anys de presó per la temptativa d'assassinat per la injecció d'insulina que va posar a Mainat, un fet que li podria haver causat la mort.

stats