Successos
Gent 22/07/2023

L'exdona de Mainat tona a la presó: ara, acusada de robar

La policia l'ha detingut per sis robatoris en una casa habitada

ARA
2 min
Angela Dobrowolski en una imatge d’arxiu a la Ciutat de la Justícia.

BarcelonaAngela Dobrowolski, exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat, torna a ser notícia. El jutjat de guàrdia número 1 de Barcelona l'ha enviat a la presó de forma provisional i sense fiança després que la policia la tornés a detenir, acusada de sis robatoris en casa habitada. L'han detingut juntament amb un home, que seria la seva parella, que està acusat de cinc robatoris més i per a qui també s'ha dictat l'ingrés provisional a la presó. Tots dos, que han passat un examen forense, han comparegut davant del jutge aquest dissabte després de ser arrestats, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquesta és una taca més en l'historial policial i judicial de Dobrowolski, que ja va passar una temporada a la presó (el gener del 2021 el jutge la va enviar a la presó per haver intentat accedir a l'habitatge del seu exmarit a través de la teulada, i després que ja hagués estat arrestada quatre cops abans). El principal cas pel qual està encausada és l'intent d'assassinat de Mainat, presumptament injectant-li insulina mentre dormia, el juny del 2020. Per aquest cas la Fiscalia li demana 16 anys de presó (13 anys pel delicte d'assassinat en grau de temptativa i tres més pel de revelació de secrets).

Té, però, altres causes obertes, com la de saltar-se l'ordre d'allunyament i de prohibició de comunicació amb Mainat que li van imposar els tribunals. De fet, ja va acceptar una condemna de 17 mesos de presó pels delictes de trencament de mesura cautelar i violació de domicili per l'intent d'accedir a casa del productor escalant la tàpia. L'octubre de l'any passat un jutge de Barcelona també la va condemnar a dos anys i mig de presó per haver cobrat 4.100 euros del compte de Mainat falsificant la seva signatura en dos xecs bancaris.

La policia la va tornar a detenir al febrer per haver col·locat presumptament un artefacte casolà que va explotar al replà d'un bloc de pisos del barri Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Aquell dia, després de seguir el rastre de Dobrowolski, i guiats per les imatges de les càmeres de seguretat, els agents van trobar a casa seva una arma curta detonadora, una arma curta d'aire comprimit, productes químics compatibles amb la fabricació de l'explosiu (salfumant, alcohol de cremar i paper d'alumini) i una garrafa de combustible. I s'investiga quina relació mantenia la detinguda amb els veïns d'aquell replà. Fonts policials van detallar a l'ARA que Dobrowolski ja hauria intimidat amb anterioritat un dels veïns: una vegada hauria disparat amb una pistola de balins a la finestra d'aquest pis i en una altra ocasió hauria participat en el llançament de líquid tòxic i irritant per sota la porta del mateix domicili (això últim no ho hauria fet ella directament, tot i que sí que hi hauria participat).

stats