Successos

Angela Dobrowolski, detinguda per fer explotar un artefacte casolà en un bloc de Sants

Els fets van passar aquest dimecres al matí al barri Font de la Guatlla de Barcelona

3 min
Ángela Dobrowolski durant l'entrevista al programa 'En el punto de mira', de Cuatro

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut Angela Dobrowolski, exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat, per presumptament haver col·locat un artefacte casolà que ha explotat al replà d'un bloc de pisos del barri Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Segons ha avançat El Caso i ha confirmat l'ARA, aquest dimecres al matí una persona va trucar al 112 alertant que acabava de sentir una forta explosió i que hi havia gas al replà del cinquè pis del seu edifici. Un cop al lloc dels fets, els Mossos van localitzar una garrafa d'aigua parcialment desfeta per l'explosió i van veure que tot el replà estava ple de líquid transparent. També hi havia el que a simple vista semblava paper d'alumini escampat per tot l'espai, que feia una forta olor d'algun producte químic. Hores després, tal com ha pogut comprovar l'ARA, encara es percebia aquest olor i quedaven restes de líquid.

Replà on han passat els fets.

Gràcies a les càmeres de seguretat de la finca i del carrer es va poder resseguir el traçat de la persona que va col·locar l'artefacte. Això ha conduït la policia al pis de Dobrowolski. Les càmeres de seguretat, però, no van permetre identificar de primeres Dobrowolski, sinó solament seguir-li el recorregut. Segons fonts policials, vestia amb un mono de color blau, un casc blanc i anava tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara. També portava una motxilla negra. Quan van arribar al seu domicili, els agents van fer un escorcoll i hi van trobar la roba i tots aquests complements amb els quals s'haurien comès els fets. A més, al pis hi havia una arma curta detonadora, una arma curta d'aire comprimit, productes químics compatibles amb la fabricació de l'explosiu (salfumant, alcohol de cremar i paper d'alumini) i una garrafa de combustible.

Trets i líquid tòxic

Ara els investigadors dels Mossos estan treballant per aclarir quina relació tenia Dobrowolski amb els residents d'aquell replà. Segons fonts consultades per l'ARA, tot apunta que es coneixien i episodis anteriors ho demostren. Fonts policials expliquen que Dobrowolski ja hauria intimidat amb anterioritat un dels veïns d'aquell replà: una vegada hauria disparat amb una pistola de balins a la finestra d'aquest pis i en una altra ocasió hauria participat en el llançament de líquid tòxic i irritant per sota la porta del mateix domicili. Aquest últim fet, però, no l'hauria comès ella directament –sí que hi hauria participat– i l'autor es va equivocar de porta. La intimidació més recent va ser fa pocs dies, quan van trencar la porta del portal. Aquest dijous uns operaris l'estaven canviant.

De fet, també aquest dijous hi ha una reunió de la comunitat de veïns i entre els punts de l'ordre del dia hi consten aquests darrers actes de vandalisme. La majoria s'han concentrat a la segona planta. Segons els veïns, hi viu un home que sempre ha donat problemes. No l'havien vist mai, però, juntament amb l'exdona de Mainat.

Convocatòria de la comunitat de veïns.

Dobrowolski té un llarg historial judicial i ja ha passat una temporada a la presó. L'octubre de l'any passat, un jutge de Barcelona la va condemnar a dos anys i mig de presó per cobrar 4.100 euros del compte de Mainat falsificant la seva signatura en dos xecs bancaris. Encara té, però, dues causes més pendents. Una és la del presumpte intent d'assassinar el productor televisiu injectant-li insulina. Arran d'aquest cas, els tribunals van imposar una ordre d'allunyament i de prohibició de comunicació a Dobrowolski i una de les altres causes que arrossega és la de saltar-se aquesta mesura enviant missatges de mòbil a Mainat, tot i que tenia prohibit contactar amb ell. De fet, ja va acceptar una condemna de 17 mesos de presó pels delictes de trencament de mesura cautelar i violació de domicili intentant accedir a casa del productor escalant-ne la tàpia.

stats