Violència de gènere
Gent Famosos 16/09/2022

Mel C revela que va ser agredida sexualment abans del primer concert amb les Spice Girls

La cantant ha explicat algunes de les experiències traumàtiques que va viure en els anys de més fama

3 min
Mel C actua a William's Green durant el segon dia del Festival de Glastonbury a Worthy Farm, Pilton el 23 de juny de 2022

BarcelonaMelanie Chisholm, coneguda popularment com a Mel C, s'ha sincerat sobre què va suposar per a ella formar part de les Spice Girls. Ho ha fet al podcast How to fail with Elizabeth Day, on ha parlat dels temps feliços que va viure amb el grup, però també d'alguns episodis traumàtics que van tenir lloc durant els anys que va ser una de les cantants de pop més conegudes del món. La spice esportista, com era identificada pels fans del grup, ha revelat que un dels moments més durs de la seva vida el va viure la nit abans del primer concert amb les Spice Girls.

L'octubre del 1997 el grup britànic va viatjar fins a Istanbul per oferir el seu primer gran concert, un xou que va reunir 40.000 fans. La nit abans d'aquella fita, Mel C va ser agredida sexualment pel massatgista de l'spa de l'hotel en què s'allotjaven. "Això em va passar la nit abans del primer concert en directe que havíem de fer les Spice Girls. Mai havíem fet un concert complet abans, així que òbviament vam estar assajant durant setmanes, va haver-hi proves de vestuari, perruqueria, de maquillatge. Tot m'estava portant al lloc on sempre havia volgut estar i a la persona que sempre havia volgut ser", explica la cantant. La nit abans del concert, Mel C va decidir fer-se un massatge per relaxar-se. "El que va passar... pràcticament ho vaig enterrar immediatament perquè tenia altres coses en què concentrar-me i no volia fer un escàndol. Però tampoc tenia temps per afrontar el que havia passat", recorda.

Al podcast, Mel C detalla que no va desenterrar aquest fet de la seva memòria fins que no va començar a treballar en la seva autobiografia, Who I am (Qui soc), que acaba de publicar. "Vaig pensar: «Oh, Déu meu». I també vaig pensar: «Realment vull explicar això?» Així que va arribar el moment en què vaig haver-m'hi d'enfrontar i processar-ho", diu. Per a la cantant, compartir aquest episodi traumàtic ha sigut part del seu procés per reconstruir-se, un exercici que espera que pugui ajudar persones que hagin passat per situacions semblants.

La pressió mediàtica

Tot i que Mel C està orgullosa d'haver format part d'una de les bandes de pop més famoses del món, el cert és que la fama sobtada va tenir un impacte negatiu en la seva salut mental i física. L'escrutini constant va fer que arribés a perdre el nord: "Tenia l'autoestima molt baixa i existia tota una narrativa creada al voltant de cadascuna de nosaltres, sobre les nostres personalitats, i allò era difícil de gestionar amb vint anys. Em preguntava: «Qui soc realment? Soc qui crec que soc? Soc la persona que els mitjans diuen que soc? Hauria de ser aquesta persona?»"

La pressió que els mitjans exercien sobre la seva imatge va provocar que Mel C patís anorèxia i depressió durant anys. "La imatge personal era molt important en el món de l'espectacle i, de sobte, formes part d'un grup i ets una estrella del pop. Vaig començar a eliminar de la meva dieta certs aliments i, alhora, cada cop feia més i més exercici d'una manera obsessiva", recorda. Mel C lamenta que els mitjans van ser especialment cruels quan es va començar a recuperar del trastorn de l'alimentació: "Evidentment, van escriure que havia guanyat pes".

Les experiències de Mel C no són excepcionals dins de les Spice Girls, ja que algunes de les seves companyes també han explicat diverses vegades com la pressió mediàtica va canviar les seves vides. La spice esportista assegura que, malgrat la fama i els èxits viscuts, ella es considera una "persona normal". "Només hi ha cinc persones en aquest planeta que sàpiguen de veritat què significa haver sigut una Spice Girl, però al final del dia, només som persones normals, amb problemes normals, amb coses que ens han passat i hem superat i ens han convertit en el que som actualment", afirma.

stats