Problemes judicials
Gent Famosos 17/03/2023

Rafael Amargo torna a ser detingut per tràfic de drogues

L’operació policial, que va tenir lloc ahir a la nit després d'un espectacle seu a Alacant, va acabar amb ell acusat també d'atemptat contra l'autoritat

2 min
Demanen presó sense fiança per  a Rafael Amargo

BarcelonaEl bailaor Rafael Amargo es va resistir aquest dijous a la nit quan diversos agents de la Policia Nacional el van intentar detenir després d'actuar en una sala del centre de la ciutat d'Alacant acusant-lo d'un presumpte cas de tràfic de drogues en diversos pisos a Madrid. Fonts de la investigació han informat a Efe que el bailaor va ser traslladat finalment als calabossos de la comissaria provincial del Cos Nacional de Policia d'Alacant, al barri de Benalua, on ha passat la nit i on continuarà fins que, previsiblement, quedi a disposició judicial en un jutjat de la ciutat, cosa que podria passar al llarg d'aquest divendres o, fins i tot, demà dissabte.

Al final d'una actuació a la sala Casanova, al cèntric carrer de Sant Isidre, agents de la Policia Nacional expressament desplaçats des de Madrid van arrestar-lo arran d'una investigació per tràfic de drogues en un pis del barri madrileny de Malasaña i altres immobles d'ús turístic que ell hauria llogat a la capital espanyola. A l'artista granadí, de 48 anys, se li atribueix un presumpte delicte contra la salut pública i un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat, han confirmat a Efe fonts policials.

És la segona detenció d'Amargo per problemes relacionats amb el tràfic de drogues, perquè el desembre del 2020 la policia ja li va atribuir un delicte contra la salut pública pel qual la Fiscalia li demana 9 anys de presó. El judici està previst que se celebri a Madrid al juny.

La denúncia clau dels veïns

Després d'aquella primera detenció, Amargo va tornar a situar-se sota el focus policial quan diversos veïns van denunciar, fa aproximadament un any, l'abundant trànsit de politoxicòmans per la seva comunitat, situada al carrer de l'Espíritu Santo del cèntric barri de Malasaña, on resideix.

La investigació des d'aquell moment va anar a càrrec de la Policia Judicial de la comissaria del districte centre de Madrid. Els agents van muntar nombrosos dispositius de vigilància que van constatar la presumpta venda de drogues a la residència de l'artista. A més, van constatar fets semblants en altres immobles de lloguer turístic de Madrid, als quals es va traslladar quan, fa alguns mesos, va abandonar el carrer esmentat.

stats