Gent 27/12/2021

La Fiscalia demana nou anys de presó per a Rafael Amargo

L'acusen de vendre droga a casa seva amb la cooperació del productor Eduardo de Santos i del seu soci Miguel Ángel B.A.

3 min
Rafael Amargo

BarcelonaLa Fiscalia de Madrid demana nou anys de presó per a l'artista Rafael Amargo per un delicte contra la salut pública, perquè considera que va vendre drogues al seu propi domicili a terceres persones de manera “persistent” a canvi de diners. A l'escrit d'acusació, la Fiscalia també sol·licita nou anys de presó per al productor Eduardo de Santos perquè actuava de manera “conjunta” amb Amargo en la compra i distribució posterior d'aquestes substàncies, així com sis anys per al soci Miguel Ángel B.A. per ser un “home de confiança” que lliurava la droga als compradors. La Fiscalia no demana pena per a la parella de Rafael Amargo, Luciana Bongianino, a qui, en canvi, el jutge del cas sí que considera, juntament amb els altres tres acusats, possible autora d'un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a grup criminal.

Recentment el jutge del cas va concloure la investigació i va considerar que el ballarí era el capitost d'un grup que traficava amb droga, fonamentalment metamfetamina, que venien des del pis que compartia amb la seva dona, utilitzant "mules" que portaven la droga als compradors. Detalla el ministeri públic que durant els mesos d'abril i desembre del 2020, el ballarí i el productor “es dedicaven de manera concertada i persistent a la distribució de substàncies estupefaents, entre les quals metamfetamina, a terceres persones a canvi de diners”. Amb aquesta finalitat adquirien la substància de manera “conjunta” als diferents subministradors, per posteriorment repartir-la entre els dos i vendre-la a terceres persones.

A casa seva o a domicili

Així, Amargo venia les substàncies estupefaents a les persones que acudien al seu domicili de Madrid, i altres vegades "feia arribar la substància al lloc on el client indicava. Per fer-ho, es valia del seu home de confiança, el també acusat Miguel Ángel B.A.", que sabia el que portava i que “després de fer el lliurament tornava al domicili per lliurar-li els diners obtinguts amb la venda”. A tall d'exemple, la Fiscalia relata que el 27 d'abril del 2020 aquest soci va ser sorprès per la policia quan es disposava a lliurar a un client, a canvi de 50 euros, una bosseta amb metamfetamina amb un pes net de 0,943 grams i una puresa del 76,7%, amb un valor al mercat il·legal de 24,42 euros en la venda per grams, substància que havia recollit minuts abans del domicili d'Amargo, “on havia de tornar per lliurar els diners”.

Una casa vigilada

Així mateix, arran dels dispositius de vigilància que es van establir sobre el domicili del ballarí, els agents van observar “com hi acudien nombroses persones que, després d'accedir-hi i romandre-hi escassos minuts, en sortien novament de manera precipitada". La policia va procedir a "identificar-ne dues i va intervenir substàncies estupefaents que s'havien adquirit en aquest domicili”. Recorda la Fiscalia que per interlocutòria de l'1 de desembre del 2020, dictada pel jutjat d'instrucció número 48 de Madrid, es va autoritzar l'entrada i l'escorcoll als domicilis dels acusats i a la casa d'Amargo es van intervenir tres pots de Popper, una bosseta amb feniletilamina amb un pes net de 0,089 grams i un flascó amb sis mil·lilitres de GBL amb un valor al mercat de 314,19 euros en la venda per grams.

En el cas d'Eduardo de Santos, els agents van decomissar, entre altres substàncies estupefaents com ketamina i Popper, un embolcall de plàstic amb 56 grams de metamfetamina amb una puresa del 76%, amb un valor al mercat de 1.452,14 euros. Rafael Amargo va ser posat en llibertat i ha continuat la seva activitat artística després de la seva detenció l'1 de desembre del 2020 per un presumpte delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

stats