Gent 10/12/2019

Taylor Swift, la cantant que ha guanyat més diners el 2019

La llista 'Forbes' dels cantants que han facturat més la situa com l'única dona del pòdium

Ara
2 min
Taylor Swift, la cantant que més diners ha guanyat el 2019

BarcelonaQuan falten pocs dies per tancar l'any, Forbes publica la seva llista actualitzada dels cantants que han guanyat més diners el 2019. Un rànquing que marca els signes dels temps i que deixa constància que el dance o el pop, i sobretot el rock, han estat lleugerament desplaçats per figures del rap i el R&B.

La primera de la llista d'aquest any que ja s'acaba és Taylor Swift, que amb 29 anys és una figura poc polèmica per ella mateixa però habitualment discutida a les xarxes, i que va començar en el món de la música dedicant-se al country, un estil que ha deixat enrere per centrar-se en un pop més pur. Entre llançaments musicals, gires i tota la resta de negocis adjacents, Swift s'ha embutxacat 167 milions d'euros aquest any.

La segueix de ben a prop Kanye West. El marit de Kim Kardashian manté una forta rivalitat amb la de Pennsilvània, i no s'ha estat de barallar-s'hi o malparlar-ne públicament. Tot i que els últims anys els seus resultats no han estat tan galdosos com es podia esperar d'ell, West ha facturat 135 milions d'euros. Bona part d'aquests ingressos venen de la seva afició i vista per la moda. La seva col·laboració amb Adidas, anomenada Yeezy, fa anys que és un èxit global.

El bronze és per al britànic Ed Sheeran, que a través del seu folk passat pel filtre del pop s'ha embutxacat 99 milions d'euros. L'anglès, de només 28 anys, és també compositor dels seus temes, cosa que li dona més ingressos. Enguany debuta en aquest top ten.

El número quatre deixa constància de la melangia i de la capacitat que té de fer funcionar la màquina registradora. Es tracta de The Eagles, una banda veterana que factura milions gràcies a les seves gires. La seva recaptació aquest 2019 ha estat de 90 milions d'euros. Elton John, que porta dècades en actiu, els segueix de ben a prop amb 75 milions d'euros. Una quantitat menor en comparació amb la resta del top five, però que és excepcional si es té en compte que porten treballant sense parar i amb èxits des de fa més de 50 anys. Enguany la seva pel·lícula Rocketman l'ha ajudat a fer pujar els ingressos. L'any que ve seguirà amb la seva gira de comiat, que haurà durat tres anys.

En sisè lloc estan empatats Beyoncé i el seu marit, Jay-Z, que han aconseguit 73 milions d'euros cadascun en bona part gràcies a la seva gira conjunta, On the run II. El raper Drake és el vuitè amb 65 milions d'euros. El seu company Diddy es converteix en novè amb 63 milions, una quantitat generosa però molt menor que l'any passat, que va quedar primer. Tanca el top ten Metallica, amb 61 milions d'euros, que li passa la mà per la cara a Rihanna, molt poc activa musicalment i molt centrada en altres temes com la llenceria i la cosmètica.

stats