Gent

Les grolleries de Joan Laporta a una sommelier de Can Roca

Pilar Cavero explica al pòdcast 'Hotel Jorge Juan' la seva experiència servint el president del Barça a Can Roca

2 min
Joan Laporta i altres directius van avalar per fitxar els Jãos i Iñigo Martínez.

BarcelonaTot no queda entre bastidors. L'exsommelier de Can Roca, Pilar Cavero, va tenir clar què respondre quan el conductor del programa Hotel Jorge Juan, Javier Aznar, va preguntar-li per si recordava haver servit algú que l'hagués "sorprès per ser maleducat". Amb un sí rotund i sense temps de dilació, Cavero va explicar la seva experiència servint Joan Laporta amb altres amics al millor restaurant del món. Per bé que l'entrevista es va publicar el 15 de desembre, el fragment on l'entrevistada comenta la desagradable experiència ha estat difós a les xarxes des del perfil de X del periodista Nil Coleman aquest dilluns.

"Potser no te'n puc dir el nom, però un president, expre..., bé, president d'un equip de futbol català", introdueix l'experta de vins. Llavors el conductor del pòdcast de la revista Vanity Fair respon, enmig de rialles seves i de l'entrevistada per la falsa voluntat d'amagar la identitat del protagonista de l'anècdota: "Has començat a acotar-ho". Per si encara quedava algun dubte, la sommelier sentencia: "El seu cognom comença per L".

"Va ser molt maleducat quan els vaig atendre. El vaig atendre jo i va ser molt maleducat, molt groller", comenta la redactora sobre vins de l'Abc i membre de l'Acadèmia Madrilenya de Gastronomia. Arribats a les postres, Cavero també va haver de servir el vi hongarès Tokaji a Laporta i a la resta de companys que compartien taula amb el president del Futbol Club Barcelona. "A més, vaig tenir la mala sort de servir-li un Tokaji i d'explicar-li que els recipients de la verema que serveixen per calcular-ne el grau de sucre es diuen puttonyos. Quan vaig arribar allà i els vaig explicar allò dels puttonyos... la conversa, com et pots imaginar, va acabar derivant en el fet que se n'anaven..., no me'n recordo què hi ha per allà, però que se n'anaven a no sé on. Va acabar la cosa malament".

Cavero, que manté un to ferm i distès, continua la conversa lamentant-se que hauria d'haver previst el joc de paraules durant l'explicació habitual que feia quan se serveix aquesta mena de vi. "Però esperes que certes persones amb un càrrec tinguin una mica de sentit comú i diplomàcia", va respondre contundent l'escriptor i conductor del programa. "No, no. A més, el Tokaji Oremus ja era a les postres, i a aquelles altures ja no hi ha sentit comú", sentencia l'exsommelier d'un dels millors restaurants del món.

stats